54-годишната Ел Макферсън споделя как с възрастта се е променила диетата й

Австралийката Ел Макферсън е доказателство, че бивши супермодели няма.

На 54 тя изглежда минимум с 20 години по-млада. И е очевидно, че това не се дължи на гените, на късмета или на някаква магия. Нейната феноменална фигура е резултат от старателни грижи. Моделът тренира редовно и се придържа към здравосовен начин на живот.

Неотразима дори на 50! Ел Макферсън по бански! 

В едно от интервютата си тя споделя как се е променил начинът й на хранене , след като е навършила 50:Започнах да забелязвам натрупвания в областта на талията и ханша, което никога не се беше случвало преди. Краката ми започнаха да се уморяват повече от обикновено и изпитвах недостиг на енергия. Липсваше ми тонус.“ За да се справи с тези симптоми, моделът преминава към алкална диета, която изключвала продукти, които намалявали способността на организма да се справя с високата киселинност. Макферсън елиминирала от менюто си захарта, пшеницата и животинските протеини.

Очевидно това е проработило:Това, което винаги съм смятала, че са „слънчеви“ петна по кожата ми, всъщност са били „захарни“ петна. След като елиминирах захарта, кожата ми стана по-стегната и еластична. Теглото ми се редуцира, вероятно защото влечението ми към захарта намаля. Храносмилането ми се подобри, започнах да се чувствам се в хармония със себе си.

Звучи лесно! Провокирани ли сте?