5+1 упражнения за проблемите зони на тялото

Знаем, че упражненията са задължителни, ако искаме да се сдобием с перфектната фигура.

Тичаме, скачаме, потим се във фитнеса и се стягаме почти навсякъде, освен на някои места. Вътрешната и задната част на бедрата, долната част на коремчето, задната част на ръцете… все си стоят отпуснати, каквото и да правим.

Има обаче няколко упражнения, с които бързо и лесно ще стегнем точно тези проблемни места от нашето тяло.

За ръце

Задната част на ръцете е най-трудна за стягане. С тези две упражнения по-долу с лекота ще може да сторим точно това. За целта са ни нужни две гирички от по 2 кг и търпение.

Вземете двете гирички в ръце, изпънете ги настрани и се наведете напред, докато тялото заеме ъгъл 90 градуса. В тази позиция започнете да пружинирате с ръцете докато преброите до 30. Отпочинете малко и повторете още два пъти.

Отново с гирички в ръце, в изправена позиция на тялото, ги вдигнете над главата и започнете да ги накланяте назад над, както е показано на снимката. Направете 3 серии от по 15-20 повторения.

За стегнато дупе и бедра

Разбира се, няма как да не започнем с кляканията. Те са задължителни за всяка дама, която иска да се похвали със стегнати бедра и задни части. Правете всеки ден от по 3 серии по 20 клякания.
Вътрешната част на бедрата е най-трудната за стягане. Затова трябва доста упорство. Легнете на пода на лявата си страна. Сгънете дясното си коляно (горния ви крак) под ъгъл 90%. Задръжте левият си крак (долният) изправен и започнете да го повдигате нагоре докато почувствате напрежение във вътрешната страна на бедрото си. Направете 3 серии от 20 повторения. След това повторете и с другата страна.

Това упражнение перфектно оформя задната част на бедрата и дупето. За целта застанете на ръце и колене. Сгънете единия крак на 90º и го повдигайте и спускайте с пета, насочена към тавана. Направете 20 повторения с бавно темпо с единия и след това с другия крак. Направете още две серии.

За перфектен корем

Колкото и коремни преси да правим, долната част на коремчето почти винаги остава. Ето защо трябва да правим специални упражнения за нея. Легнете на пода с подпряни на пода лакти. Повдигнете двата крака напред и нагоре към тавана. Вдишайте и свалете краката на около 45 градуса от пода. Направете 3 серии с по 15-20 повторения.