5 упражнения за дупето, които са по-добри от кляканията

Всички фитнес експерти се кълнат в чудесата, които кляканията правят с формата на краката и дупето.

Те обаче издават, че има още няколко упражнения, които са много по-добри от тях и ако ги добавите в своята тренировка, ще постигнете удивителен резултат. Ето ги и тях:

Клек напред с тежест

Това упражнение е идеално за вашия гръб, но също така и за задната част на бедрата и за дупето. Ето как да ги правите правилно:
Вземете в едната ръка 10-15-килограмова пудовка (или две гирички от по 5 кг), и я поставете напред. Наведете цялата си горна част на тялото напред, докато повдигате противоположния крак. Опитайте се да достигнете с пудовката колкото е възможно по-близо до пода. Върнете в изходна позиция. Направете 3 серии по 15 повторения за всеки крак.

Кръстосани напади

Застанете изправени с крака на ширината на раменете, като сложите ръцете на ханша. Стъпете напред с десния крак и го поставете на една линия с левия. Крачката трябва да бъде широка. Сгънете дясното и лявото коляно едновременно като отпуснете лявото на 2 см от пода. След това се върнете в изходно положение като се отпуснете и смените десния крак с левия. Сменяйте краката. Направете 3 серии по 15 повторения за всеки крак.

Оформете дупето с махове

Легнете на четири крака с колене на ширината на раменете. Повдигнете лявото коляно на лявата си страна, а след това го изпънете високо назад. Задръжте за две секунди. Върнете в изходна позиция и направете същото с другия крак. Направете 3 серии по 20 повторения за всяка страна.

Step-ups

Изкачването на стъпало е една страхотна тренировка за тялото, което засилва изгарянето на мазнините. Ето как да изпълните упражнението правилно: застанете пред пейка или стол и поставете десния си крак в центъра на седалката. Като се качите, повдигнете лявото коляно нагоре. Върнете в изходна позиция и направете същото и с другия крак. Направете 3 серии по 20 повторения за всеки крак.

Един по-различен планк

Заемете поза за планк, но с изправени ръце. Сгънете десния крак на 90 градуса и вдигнете петата колкото е възможно по-нагоре към тавана. Направете пауза за две секунди и върнете в изходна позиция. Направете 3 серии по 15 повторения за всяка страна.