5 предимства на интервалните тренировки

Ако си представяте тренировките като нещо монотонно и досадно, може би за вас е подходяща тренировка Crossfit, с която времето в спортуване ще минава неусетно и бързо. 

Ето кои са предимствата на Crossfit:
1. Забавна е. Съвсем различно е от обикновеното ходене на фитнес. Представлява постоянно сменящи се движения на малки интервали. 
2. По-бързо се влиза в желаната форма. Изследванията потвърждават, че е много по-ефективна от това да правиш джогинг пет дни в седмицата с бавно или умерено темпо. Тялото трябва постоянно да се адаптира към различна интензивност и различен тип натоварване на мускулите, което дава по-бързи резултати. Не се притеснявайте от думата “интензивни”, защото този тип тренировки се съобразяват с настоящото ниво на трениращия.
3. Ще се възхитите на уменията, които ще развиете с помощта на Crossfit. Не само, че ще изглеждате стегната и стройна, но и ще постигнете по-добър баланс на тялото, по-голяма издръжливост, координираност на движенията и жизненост.
4. Ще изградите нови контакти. Хората, които тренират Crossfit се обединяват в общности и се подкрепят взаимно за постигане на по-добри резултати. 
5. Здравни ползи. Ще се радвате и на по-добра гъвкавост, подвижност на ставите и здрава кръвоносна система. Като цяло, усещането за тонус и сила ще ви накарат да се чувствате по-самоуверени.

Кой тип хора най-лесно поддържат добра форма?