45 минути тренировки борят преяждането

45-минутна тренировка на ден седмица преди голямото ядене може да пребори ефекта от преяждането по празниците.

Отдавна е известно, че кратките периоди на преяждане, каквито се заформят по коледните празници, имат дългосрочни вреди върху телата ни.

Сега обаче учените хвърлиха бомба – неблагоприятният ефект от погълнатите на Коледа калории може да бъде предотвратен, ако започнем да тренираме поне една седмица преди празниците по 45 минути на ден.

Според последното проучване, чиито резултати бяха обявени тази седмица, тренировките ще се преборят с повишеното количество приети калории.  



Упражненията по време на преяждането стабилизират нивото на кръвната захар и предотвратяват вредите за метаболизма, казват експертите.

Негативният ефект от периода на преяждане и липса на активност може да бъде предотвратен с всекидневни спортни занимания само за по 45 минути.

Но за съжаление учените добавят – упражненията имат позитивен ефект за метаболизма и здравословното състояние, дори и активно да трупаме килограми.

В крайна сметка – да, по-добре е да тренираме и ако сме упорити ще избегнем качването на килограми, но продължава и да си зависи от това колко точно преяждаме. Няма чудо.