4 причини да опитате Kangoo Jumps + примерна тренировка у дома

Със сигурност вече сте чували за този нов спорт. Със сигурност се чудили дали да му дадете шанс. Сега надникваме в причините защо със сигурност си заслужава да го направите.

На първо място нека разясним какво всъщност означава Kangoo Jumps. Това е подобрена версия на аеробните тренировки, за която използваме специалните обувки. Те ни позволяват не само да скачаме по-високо и да изгаряме повече калории, но и същевременно да се погрижим за здравето на опорно-двигателната система.

Kangoo Jumps обувките са създадени пред 80-е от канадския доктор Грегори Летхамп, който се е надявал, че с изобретението си ще помогне на повече хора да тренират безопасно. Всъщност тренировката не само предотвратява бъдещите контузии, но ни помага да се справим и с вече появилите се проблеми.

Програмите Kangoo Jumps стават истински популярни през края на 90-е и началото на новото хилядолетие, когато се въвеждат груповите тренировки. На тях хората са можели, и все още имат тази възможност, да тренират заедно, да се забавляват и да се подкрепят по пътя за по-добро здраве.

А как тези тренировки ни помагат? 

Kangoo Jumps е комбинация от тренировка и рехабилитация

Според проучванията специалните обувки намалят с до 80% шанса от контузия и редуцират напрежението върху ставите. Затова и специалистите по спортна медицина препоръчват на пациентите си да се върнат към тренировките след травма с точно такъв тип активности като Kangoo Jumps.

Изгаряме двойно повече калории

Няколко проучвания пък докладват, че при някои упражнения изгаряме с от 25% до 50% повече калории. Ефектът се дължи на завишения пулс, а след това метаболизмът продължава да е по-активен дори и след края на тренировката.

Предпазваме се от редица болести

Докторите забелязват редица подобрения в цялостното здравословно състояние на хората, които практикуват Kangoo Jumps редовно, заради нетрадиционния тип движение, което изпълняваме. Установено е, че благодарение на него понижаваме риска от сърдечни заболявания, намаляваме холестерола и укрепваме имунната система.

Отслабваме по забавен начин

Едно от най-хубавите страни на Kangoo Jumps е, че с този тип тренировки никога не е скучно. Винаги има нови варианти за упражнения, които са подходящи за хора от всички възрасти – от млади атлети, през бивши трениращи до начинаещи любители.

По-долу предлагаме една опция за тренировка от нас.