3 вида баре тренировки у дома + 3 закона на добрата фигура от професионална танцьорка

Днес ви запознаваме с Андреа Роджърс, бивша танцьорка и основател на Xtend Barre. 

Близо десет години, след като първоначалната вълна от баре тренировки заля интернет пространството, те продължават да са сред най-предпочитаните начини да се раздвижим ефективно у дома.

Тренировките са създадени на основата на балета и ако това не е достатъчна подсказка, ще допълним, че са особено трудоемки.

“Баре тренировките наблягат на движения, които ни затрудняват и физически и ментално. Физически ще усетите подобрение в гъвкавостта, стойката и силата си. Ментално ще подобрите способността си да пазите баланс и ще успеете да опознаете по-добре тялото си и начина, по който то се движи”, така описва барето фитнес инфлуенсърът Андреа Роджърс.

Именно с нейните съвети за добра форма и позитивно настроение ви запознаваме днес. Вижте и три от най-интересните й предложения за тренировка у дома, които е споделила онлайн до сега.

Започвайте деня с разтягания и “благодаря”

Също като много други хора в момента Андреа вярва в силата на това да започнем деня си с благодарност за всичко, което имаме късмета да притежаваме и преживяваме в момента. Тя обаче отправя своето “благодаря” към света по време на сутрешните разтягания – така се зарежда с енергия максимално и започва утрото с настроение.

Не всеки ден трябва да е ден за тренировка

Да, няма да постигнем голям напредък, ако не променим нищо в ежедневието си, но и няма да успеем, ако изтощим тялото си с тренировки всеки ден. Андреа споделя, че нейни клиенти са се опитвали да бъдат активни седем дни в седмицата, и то с дълги и натоварващи тренировки, но точно това е била причината за техния неуспех.

Затова се вслушвайте в тялото си и когато чувствате, че не можете да се справите, си дайте почивка – за ваше добро е.

Когато не се чувствате достатъчно мотивирани за тренировка, потанцувайте

В продължение на предишната точка – ако се събудите и ви липсва мотивация или настроение, а сте решили, че трябва да се раздвижите днес, най-добрият вариант да го направите е чрез няколко минути свободно танцуване.

За да направите мини тренировката още по-ефективна, добавете и ластик или тежести за крака, които да затруднят всяко движение.

Ето ги и тренировките, които Андреа съветва да правим у дома. 

30-минутна тренировка за цяло тяло

Бърза тренировка за цяло тяло с фокус върху коремните мускули

Нискоинтензивна тренировка за ръце