3 сутрешни тренировки, с които да забързаме метаболизма

Три идеи за тренировки, които да ви подготвят за лятото.

Често допускана грешка в грижата за здравето и фигурата е схващането, че кардио тренировките са единствените, които ще ни помогнат да забързаме метаболизма си.

Да, високо интензивните тренировки изгарят повече калории за по-кратко време, но това, което дълготрайно ще подобри бързината, с която тялото ни изгаря мазнините, всъщност са тренировките с тежести. Те предизвикват повече разпадане на мускулната тъкан по време на упражненията, а след това тялото ни има нужда от повече енергия, за да поправи щетата и да се възстанови. С други думи – след по-тежката тренировка ще изгаряме повече калории и метаболизмът ни ще работи на бързи обороти.

Четири основни грешки нарушват вашия метаболизъм

За да спечелим най-доброто от двата свята и първоначално да изхабим значителна доза калории, а след това през останалата част на деня да продължим да изгаряме мазнините активно, трябва да заложим на тренировки, които комбинират както кардио упражнения, така и такива, които създават мускулна маса.

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни

Намерихме няколко подходящи за целта тренировки, които ви препоръчваме да направите рано сутрин, за да се възползвате максимално от ефекта им. Ако имате силата да го направите, добавяйте и ниски килограми тежести към упражненията, които го позволяват – така ще видите резултатите от тренировките възможно най-скоро.

tips