10 лесни упражнения с бърз ефект

Ако имате забързан график, знаете, че времето е от съществено значение, когато става въпрос за упражнения.

Ето защо фитнес експертът Джена Улф състави една кратка тренировка, която ще тонизира и стегне цялото тяло за отрицателно време. Тя е разделила своята програма на пет с по две движения, всяко от които се прави в рамките на 40 секунди. “Правете първото упражнение от картинката за 40 секунди. Починете за 20. След това за 40 секунди правете и следващото упражнение, като отново следва почивка от 20 секунди. Направете три серии от всяка двойка упражнения и едва след това продължете с тези от следващата картинка”, казва Улф.

Ето ги и упражненията:

Упражнение #1: От изправена стоеж, изпънете десния си крак назад, върнете в изходна позиция и след това го повдигнете напред и нагоре, като се опитате да докоснете лявата си ръка. Правете това в рамките на 40 секунди и повторете и с другия крак.

Упражнение #2: Легнете на пода със свити в коленете крака. Повдигнете дупето си от земята. Вдигнете десния си крак към тавана и след това го спуснете, докато почти докосне земята. Продължете да вдигате и спускате за около 20 секунди и сменете с другия крак.

Упражнение #1: Легнете по корем, като държите главата си повдигната от пода. Изтласкайте торса си от пода, като едновременно с това вдигнете и разперите ръцете и краката си нагоре и навън. Върнете в изходна позиция и повторете. Правете това в рамките на 40 секунди.

Упражнение #2: В изправен стоеж, раздалечете краката си на ширината на раменете и поставете ръцете си на бедрата. Бавно се наведете напред, като се уверите, че не се прегърбвате. Продължете, докато не спуснете тялото съвсем напред. След това се върнете в изходна позиция и повторете.

Упражнение #1: Застанете с колене и ръце, опрени на пода. Вдигнете лявата ръка напред, докато едновременно вдигате десния крак право назад. След това върнете, докато лакътят на лявата ви ръка не докосне дясното коляно. Върнете се в изходна позиция и направете същото с противоположните ръка и крак.

Упражнение #2: От позиция за лицеви опори, започнете да сгъвате едно по едно колената си, като се опитвате да докоснете лакътя си. Върнете в изходна позиция и повторете и с другия крак. Редувайте за около 40 секунди.

Упражнение #1: Приклекнете леко и скочете напред, колкото ви е възможно. Върнете обратно с малки стъпки назад и повторете.

Упражнение #2: Застанете в позиция за лицеви опори, с допрени крака. Подскочете настрани, за да ги разделечите. Върнете обратно и повторете.

Упражнение #1: Застанете отново в позиция за лицеви опори и започнете да извъртате тялото надясно или наляво, като повдигате ръката си право към тавана.

Упражнение #2: Седнете на пода, със свити в коленете крака. Сложете ръцете зад вас. Повдигнете бедрата нагоре. Повдигнете десния крак право нагоре, за да докоснете лявата си ръка. След това върнете в начална позиция. Направете същото с левия си и дясната ръка. Повтаряйте упражнените около 40 секунди.