Защо цветът на зеленчуците има значение?

Когато пазарувате, обръщайте внимание на цвета на зеленчуците, защото той показва колко витамини ще има на трапезата ви!

Цветовете имат значение не само за дрехите, с които избирате да отидете на работа, на среща или друго събитие. Оказва се, че нюансите на зеленото, например, показват колко богати на хранителни вещества са зеленчуците на трапезата ви.

Колкото по-тъмно, толкова по-добре!
Тъмнозелените листни зеленчуци са мощен генератор на енергия за човешкото тяло, защото го снабдяват с хранителни вещества като витамини А, C, E, много минерали като ценния калций и антиоксиданти, които защитават тялото от болести и вируси.
Кои зеленчуци да избираш? 
Идеални варианти са: спанак, броколи, рукола и целина. Вместо маруля или салата айсберг, сложете листа спанак в предястието. Не се колебайте да гарнирате пицата си с броколи.

Нестандартната диета на Дженифър Анистън
Проверявай си имейла, за да отслабнеш!
Рецепта за вкусен сок, който гори мазнини
Солариумът вдига риска от меланома със 75%