Защитете кожата си от слънцето с правилните храни

Малки, но умни промени в диетата ще ви помогнат да се наслаждавате на слънцето с по-малка вероятност от изгаряне.

Можете да подпомогнете действието на слънцезащитните кремове като включите повече от тези храни в менюто си:
Моркови, спанак, кайсия, манго, сладък картоф


Благодарение на бета каротина, който те съдържат, вие си осигурявате двойна защита. Това вещество играе роля в производството на меланин, а освен това намалява щетите, нанесени върху кожата от слънцето.
Домати, диня, розов грейпфрут


Ликопенът в тях им придава яркочервения цвят, а когато ние похапваме тези храни, клетките ни са защитени от UV лъчите. Лютият доматен сос също е много ефикасен.
Спанак, царевица, яйчен жълтък
Съдържат лутеин, който е мощен антиоксидант и защитава очите от вредните слънчеви лъчи.
Червени и жълти чушки, ягоди, киви (източници на витамин C), слънчогледови семки, бадеми, шам-фъстък (източници на витамин E). 


И двата витамина се борят със свободните радикали и имат анти-ейдж ефект, а научните изследвания показват, че защитават кожата от вредните лъчи на слънцето.
Прекаляваме ли с кафето?
Кои храни да комбинираме за супер здравословен ефект
Грижа за сухи и напукани пети
Разхлаждащи трикове за горещите дни