Полезна закуска под 350 калории

Няколко предложение за апетитна и полезна закуска, с която можем да започнем деня, заредени с енергия – но без да поглъщаме излични калории.

Сладкиш с боровинки:

Избери рецепта за сладкиш с кисело мляко и използвай обезмаслено. Боровинките са един от най-силните антиоксиданти и са много полезни. В едно парче такъв сладкиш се съдържат около 250 калории. 

Пълнозърнест сандвич: 

Пълнозърнестият хляб съдържа семена и полезни фибри, а ако си приготвяш сандвич с него можеш да наблегнеш на зеленчуците. Избери любимия си вид сирене и гарнирай с краставица, домат, маруля, чушка и каквото още предпочиташ. Около 320 калории.

Палачинки с ябълка и канела: 

Палачинките са любимото ни сладко прегрешение, но има начин да им се наслаждаваме и в по-здравословен вариант. Приготви ги с обезмаслено прясно мляко и само белтъците от яйцата, гарнирай с парчета ябълки и поръси с канела. Около 335 калории. 

Френски тост с плодове: 

Дори да не вярваш, тези пържени филийки са под 350 калории. Тайната е да замениш топинга с няколко парчета свежи плодове като боровинки, ягоди и др. Около 330 калории. 

Овесени ядки с ябълки:

Не рискувай да си купуваш кисело мляко с плодове и ядки, направи си го сама вкъщи. С любимото си кисело мляко, сладки или кисели ябълки, лъжица мед и малко канела, това е идеалната здравословна закуска. Около 320 калории. 

Бананово смути: 

Предстои ли ти дълъг ден? Бананите са богати на калий, който спомага за намаляване нивата на стреса в организма. Смутитата пък са съвсем лесни за приготвяне и няма да ти отнемат много време, нужен ти е само блендер. Около 130 калории за чаша.