По-тънка талия без тренировки?

Как ви звучи да се радвате на по-тънка талия, без да влагате почти никакви усилия и време?

Това обещава редовното практикуване на дихателни упражнения. При тях тренираме коремната стена – мускул, който трудно можем да таргетираме по време на традиционната тренировка, а е важен за тънката талия.

С времето той може да се разшири, особено след бременност, а когато това се случи и обиколката нараства. Той играе ролята на естествения корсет в организма ни и пристяга останалите мускули в коремната област.

За да “стегнем корсета”, можем да се доверим на един от последните трендове в уелнес сферата – дихателните упражнения. Как? Единственото, което ви трябва са само няколко минути. 

От изправена позиция поемате дълбоко въздух и го издишваме напълно. След това прибираме корема максимално навътре, като все още задържаме дъха си, държим така няколко секунди и стягаме мускулите. След това отново прибираме корема, без да вдишваме все още и повтаряме цялата процедура. Преди да си поемете въздух трябва да приберете корема три пъти. Това се брои за едно повторение. Препоръчително е на ден да правим по 6-7 повторения.

Вижте как Христина Парова демонстрира упражнението:

Според няколко проучвания методът наистина работи, като най-добри резултати се постигат, когато го комбинираме и със здравословно хранене и достатъчна доза движение.

Освен това упражненията помагат и за подобряването на стойката.