Най-универсалното правило за отслабване, заемка от французойките

Надникваме в тайната зад “френския парадокс” и как жените, които най-често си позволяват сирена, вино и кроасани, са винаги слаби.

Хиляди пъти сме се обръщали към французойките за идеи как да да постигнем скорострелно отслабване и как да се наслаждаваме на любимите си храни, без да чувстваме вина.

И докато ние се мъчим да търсим магическото решение, то тяхната тайна е много простичка и лесна за следване. Те избират да се хранят три пъти дневно, без да хапват нищо между основните хранения.

Най-често французойките избират най-голямото им хранене за деня да бъде обядът, за да не започват или приключват деня си с твърде тежки храни. Ако се почувстват гладни през времето между основните хранения, те биха хапнали чаша кисело мляко или плод, но нищо повече.

Според авторката на книгата Food You Want: For the Life You Crave, с малките закуски през деня често се унасяме и хапваме повече, отколкото ни е нужно. Нейното мнение е, че единствено децата трябва да имат задължително четвърто ядене за деня, а възрастните да се ориентират към обяд между 12 и 13 часа и вечеря към 18-19 часа, за да нямат твърде дълги периоди без храна.

Няколко проучвания подкрепят тази стратегия – например изследване, проведено през 2013 година, доказва, че ако се откажем от допълнителното хранене, си спестяваме около 400 калории дневно.

tips