Здравословни идеи за летни разхлаждащи рецепти за сладоледи, подходящи както за веганите, така и за всеки, който иска да внимава с калориите в сезона на бикините.
Сладолед от кашу с аромат на кафе
1 1/2 чаени чаши еспресо
1 1/2 чаши (около 200 грама) сурово кашу
1/2 чаша кленов сироп
Блендирайте всички съставки, докато не получите напълно хомогенна смес. Изсипете в контейнер и замразете във фризер за минимум шест часа, като разбърквате на всеки час. Ако имате машина за сладолед, директно можете да изсипете сместа в нея и крайният резултат ще е още по-фина и нежна текстура.
Бананов сладолед с бисквитени топченца
За сладоледа блендирайте предварително замразен банан с малко ядково мляко по избор, независимо какво искате да бъде то, както и чаена лъжица ванилов екстракт. Можете да оставите сладоледа допълнително време във фризера, за да стегне още.
Междувременно формирайте парченцата cookie dough – смесете 1/3 чаша предварително блендирани бадеми, 1/2 чаша овесено брашно, чаена лъжица ванилия, 2 супени лъжици течен подсладител по избор, 1 супена лъжица мляко и шоколадов чипс по желание. Търсите текстура от леко лепкаво тесто и оформете на малки топченца, които да добавите в сладоледа.
Сладолед със замразено грозде
200 грама замразено грозде
1 кофичка ванилов йогурт от кокосово мляко
Блендирайте необичайната комбинация от съставки и по желание добавете топинги – доверете ни се, няма да съжалявате.
Сладолед солен карамел
За сладоледа:
4 големи и добре узрели банана, предварително замразени
1/4 чаша неподсладено овесено мляко
1 супена лъжица ванилов екстракт
За соления карамел:
10 сушени форми без костилка
1/4 чаша неподсладено овесено мляко
1/4 чаша кленов сироп
1/2 чаена лъжица сол
Блендирайте сместа за сладоледа, както и този за соления карамел по отделно. Смесете ги и се насладете на сладоледа веднага или замразете за по-гъста текстура.