Най-добрите детокс храни

Има няколко детокс храни, които не само ще прочистят организма ви, ще ви държат здрави, но и ще ви спасят и от излишните килограми.

Лимони, чесън и боровинки са само част от тях. Вижте кои са останалите:

Авокадо

Ако обичате да слагате авокадо във всяко ястие, което приготвяте, можете да бъдете спокойни, защото то е пълно с антиоксиданти. То съдържа и най-мощния сред тях – глутатионът, който ще отърве тялото ви от вредните токсини. А с намаляването на химикалите и токсините в организма, вие ще се почувствате доста по-добре.

Ябълки

Ябълките са богати на пектин, който се свързва с холестерола и тежките метали в организма, спомага още за премахване и разграждане на токсините в червата.

Зеле

Този зеленчук съдържа сяра, която играе съществена роля за детоксикирането на организма ви. Този елемент може да ви помогне да се отървете от всички вредни вещества, попаднали в тялото ви.

Червените боровинки ще ви отърват от токсините

Боровинки

Освен, че боровинките предотвратяват инфекциите на пикочните пътища, те могат да ви отърват и от токсините и отпадните елементи в тялото.

Броколи

Ако сте от този тип хора, които не харесват броколи, пробвайте пак! Това е един от зеленчуците, които се славят с очистващите си свойства. Освен това има високо съдържание на ензими, които помагат на храносмилателната система да работи ефективно. Експертите обясняват, че суровото броколи е най-добро, тъй като има по-високо ниво на хранителни вещества в него.

Чесън

Не напразно бабите казват, че чесънът гони всички болести! Той е пълен със сяра, която прочиства тялото из основи. Също така има антибиотични свойства и може да ви излекува вътрешно.

Вижте останалите детокс храни на страница ii