На плажа с плосък корем? Мисията е възможна!

След месеци на подготовка за сезона на банския – коремни преси, тренировки и шопинг за плажни находки, едно нещо може да развали желаната добра форма и настроение по време на ваканцията – подутият корем!

Избягването на някои храни и напитки може да ни спести усещането за тежест от една страна, а от друга – любимата ни вталена рокличка ще ни стои така, както искаме, без да се налага да гълтаме стомаха.

Ето кои неща са враг на плоското коремче:

1. Газирани напитки
Газираните напитки подуват корема както помпа – балон с въздух. Вместо тях, изберете студен чай с джинджифил, фреш от лимон или просто добавете прясно настърган джинджифил към черния или зеления си чай. Доказано е, че джинджифилът има успокояващ ефект за стомаха и намалява подуването.

2. Сол
Солта задържа водата в организма. За да избегнете този ефект, приемайте храни с високо съдържание на калий – авокадо, папая, манго, банани. Калият е натурален диуретик, който ще предотврати подуването.

3. Алкохол
Свойството на алкохола да дехидратира може да ни накара да се чувстваме подпухнали. За да сте свежи по време на ваканцията, най-добре се придържайте към обикновената вода, към която добавете листенца мента и резенче лайм.

4. Пропускане на хранене
Закуската е най-важното хранене и за да имате плосък корем, не трябва да я пропускате. Недостатъчното сдъвкване на храната има същия подуващ стомаха ефект. Най-честият съвет на диетолозите е: “Хранете се на често, бавно и по малко.”

5. Люти храни
Макар и вкусни, те дразнят стомаха и водят до подуване. Наблегнете повече на сезонните подправки като мента, розмарин и канела.