Mademoiselle Aia: Пролетен детокс в домашни условия

В днешния си пост, нашият гост редактор Алис Симеонова от mademoiselleaia.wordpress.com ни разказва за своите изпитани методи за детокс, на които залага в началото на пролетта. Последвайте Алис и в Instagram за ежедневна доза вдъхновение!

Винаги съм внимавала с какво се храня, а напоследък си задавам и въпроса “Това бих ли го дала на детето си?” – макар и да нямам такова. Както и да е, днес ще споделя някои от любимите си супер храни и още малки трикове за това как да детоксикираме тялото си за предстоящото лято!

Сутрините: Изключетелно важно е с каква нагласа започвате деня си. Заменете кафето със сметана и захар с топла вода, лимон и джинджър. Този елексир ще подсили имунната ви система, ще ви даде необходимата енергия, а най-хубавото е, че ще стимулира метаболизма ви и ще помогне да имате плоско коремче. Ако пък толкова държите на сутрешното кафе, можете да се опитате да го замените с чай матча и бадемово мляко – държи ни будни и спокойни.

Фрешовете/Смутитата или така модерните зелени сокове освен бързи, са и много лесни за приготвяне. Богати са на витамини и всякакви полезни съставки, а и са естествен източник на енергия . Когато избирате какви плодове да използате за сутрешното си смути, винаги залагайте на сезонни плодове и се вслушвайте в тялото си, тъй като то знае кое е най-доброто за вас.

Ето и рецептата за моето любимо смути:

ядково мляко (аз предпочетам бадемово с ванилия)
1с.л. с.л. ечемичени стръкове
1с.л. мескит
канела
банан

Разбивате всичко в блендер и е готово за пиене, бон апети!

Изпитан ефект има увеличаването на приема на вода и чай. Постарайте се да приемате поне по два литра вода на ден. Това ще помогне да задействате метаболизма си, да изчистите натрупаните токсини през зимата и да енергизиране тялото си. Към бутилката си с вода можете да прибавите различни видове плодове, за приятен аромат и вкус. Ако пък се затруднявате да пиете толкова много вода, заложете на чайовете – жасмин, зелен, мента… Истинска наслада за душата и тялото!

Една от любимите ми тайни за красива кожа в началото на пролетта е свързана с кокосовото масло. Освен че можете да го използвате в кухнята като супер храна, то е и прекрасен лек за сухата, груба и изтощена от зимата кожа. Веднъж или два пъти седмично можете да се насладите на ексфолиращ масаж в домашни условия, смесвайки равно количество кокосово масло, захар или ситна морска сол, а за още по-приятен ефект добавете и етерично масло по ваш избор. Аз лично предпочитам това от розов лотос или роза. Мирише наистина божествено, а богатото на антиоксиданти масло помага да запазим по дълго еластичността на кожата си. Не е ли страхотно?

Ако и вие имате някакви изпитани трикове за детокс, ще се радваме да ги споделите с нас!