Какво си струва да знаете за диетата “Мария Антоанета”

Най-новата мания сред диетите ви разрешава да ядете дори торта, стига да е в правилното време.

Правилно се досетихте, от там идва и името на диетата “Мария Антоанета”, наименувана на кралицата, която съветва народа да яде пасти, щом като няма хляб.

Авторката на книгата “Диетата на Мария Антоанета: Яжте торта и отслабвайте” Карън Уилър изследва хранителните навици на стилната и фина кралица от 18-ти век и се опитва да ги приложи в ежедневието на модерната жена.

Диетата се основава на принципа, че не е важно какво ядеш, стига да го ядеш в правилното време. Според Уилър самата кралица е използвала тази концепция.

“Мария Антоанета определено е била наясно с факта, че е много по-ясно кога ядем, отколкото какво. Колкото повече се задълбавах в нейния режим, толкова повече се убеждавах, че това е ключът към така наречения “френски парадокс” – как французите ядат сладко и мазно, и все пак успяват да са слаби и да избегнат болестите, които идват с неправилното хранене.”

Авторката заявява, че ако не можете да се откажете от сладкото и искате да изядете парче торта, най-добре е да го правите на закуска, защото изследванията показват, че ако задоволите глада си за сладко още сутринта, през останалата част от деня няма да ви се прияжда толкова. 


Както всяка диета и тук яденето на свежи храни е наложително, а всичко, което се класифицира като бързо хранене е строго забранено.
Зеленчуковата супа е ключов елемент в диетата, като авторката я препоръчва за вечеря. Любимата супа на Мария Антоанета била бистра зеленчукова супа с малко пилешко месо.

Предстои да разберем дали манията по новата диета ще има резултат, но идеята за торта на закуска (естествено, не всеки ден), не ни звучи никак зле. 

Най-добрите въглехидрати за отслабване
Извайте тяло на модел с диетата на Наоми Кембъл
Да изгорим мазнини за по-малко от минута