Как кафето с масло ни кара да сваляме килограми

Независимо по какъв начин пиете кафето си – черно, с лъжичка захар или с няколко капки бадемово мляко – най-вероятно не слагате разтопено масло в него.

Тази комбинация обаче се оказва невероятна, защото намалява чувството на глад и подпомага свалянето на килограми. Но как точно се случва? Тази тенденция се налага все повече в последните месеци и редица блогъри и известни дами в Холивуд се кълнат в чудесата на формулата. Затова решихме да проучим как точно действа тя и защо се нарича “бронирано кафе”?

Кафето помага в борбата с килограмите

Предприемачът от Силициевата долина Дейв Аспрей, фанатик на тема здраве и фитнес, споделя и рецептата – чаша горещо кафе, две супени лъжици краве масло и една супена лъжица от специалното триглицеридно масло (може и кокосово масло). Всичко това се слага в блендер и се разбива до гладка емулсия. Напитката е част от неговата марка Bulletproof, чрез която помага да поемем контрол над тялото си, за да бъдем по-здрави и щастливи.

Дълги години Аспрей страда от наднормено тегло, докато не се фиксира в идеята да промени визията си и начина си на живот. Идеята му за тази напитка идва след като пил традиционен чай с масло от як в Тибет. Той е категоричен, че кафето с масло превръща тялото ви в машина за изгаряне на мазнини, по-здравословно е от стандартното кафе, а освен това е и вкусно. Той съветва да приемате по чаша от тази напитка сутрин вместо закуска – именно в това се крие ключът към отслабването и умствените суперсили.

Канела в кафето стимулира паметта

Как работи?

Кремообразната, пенлива напитка съдържа здравословни мазнини, които трябва да ви държат по-дълго време сити и потискат желанието ви за нещо сладко, като едновременно с това повишава енергията и подобрява умствената функция. Аспрей казва, че след консумирането на чаша кафе, няма да изпитате глад в рамките на четири до шест часа, което допринася за загубата на тегло.

Но няма ли да повишите холестерола си с него?

Аспрей казва, че специфичният вид масло и малкото му количество (две супени лъжици максимум) ще постави тялото ви в режим на изгаряне на мазнини за останалата част от деня. Той го сравнява с други здравословни мазнини (като тези в авокадото и ядките), които оптимизират холестерола и не го повишават. Имайте предвид, че bulletproof кафето е предназначено за заместител на храната, така че ако решите да го пробвате, то го приемайте самостоятелно, без наличието на храна.

Безкофеиновото кафе забавя метаболизма

Как да си направите bulletproof кафе?

Съставки:
230 мл вряща вода
2 ½ с.л. прясно смляно кафе
1 с.л. органично студено пресовано кокосово масло (или MCT масло)
1-2 с.л. домашно краве масло (или ghee)

Няколко начина, по които кафето се отразява на красотата ни

Начин на употреба:
Изсипете кафето в горещата вода и добавете двата вида масло и го разбъркайте с мискер, за да получите пенлива, кремообразна смес. Ако просто разбъркате маслото в горещото кафе, то няма да се слее и ще седи на повърхността на напитката.