Как да запазите килограмите по Коледа

4. Зехтин или авокадо
Добрите мазнини, които се съдържат в зехтина или авокадото активират метаболизма и помагат значително при отслабването. Те доста добре засищат и приема им ще ви държи сити за по-дълго време.

5. Сирене
Установено е, че сиренето увеличава изгарянето на калории поради високото си съдържание на калций. Разбира се, сирената имат висока калоричност, така че трябва да обърнете внимание на количеството, което приемате. Добре е да знаете, че ако лесно се подувате и имате раздразнени черва, в идеалния случай трябва да наблегнете на по-твърдите видове.

9 начина да избегнем стреса по празниците

Още няколко съвета за празничните вечери:
– В дните дни между Коледа и Нова година, когато сте похапнали повечко, наблегнете на храна, богата на протеини от постни храни и избягвайте месото. Всъщност, сладкишите и тестените храни най-много се отразяват на теглото, така че това да си набавяте повече протеини ще има добър ефект.

– Направете един ден на детокс. Това е идеалният начин да рестартирате обмяната на веществата. За 24 часа хапвайте само салати и кисело мляко.

– Във всеки случай е важно да знаете, че не трябва да прекалявате с храната или да имате дни на принципа на “всичко или нищо”. Тялото ви веднага ще разбере, ако приемате 700 или 4000 калории и ще реагира, забавяйки метаболизма, а това ще доведе до излишни килограми по-нататък.