4 диети за лятото

Може и да е лято, но винаги има риск да натрупате килограми посред жегите.

И тогава трябва да изберете диета, подходяща за горещите дни.

Подготвили сме ви 4 съвета, които ще ви помогнат да отслабнете бързо, без да вредите на здравето си.

1.Първият е най-баналният (и това е най-важното). Пийте най-малко 2 литра вода на ден – без това няма да имате резултати. Само не изпадайте във фанатизъм: излишъкът на течности води до постоянни оттоци в тялото.

2. Наблягайте на плодовете и зеленчуците: те помагат да се освободите от токсините. Но не всички са подходящи – само тези, които съдържат фибри. Картофи, краставици, домати в този смисъл отстъпват пред ябълка, киви, соеви кълнове и ръж – те съдържат доста фибри и също изключително полезния за детоксикация на тялото аргинин.

4 важни момента във всяка успешна диета

3. Твърдо „не“ на протеиновата диета: тя изтощава детоксикиращата система на черния дроб. Ето защо методът Дюкан не е много подходящ за отслабване през лятото – не си заслужава да се мъчите. А водораслите и триците, напротив, по-бързо отстраняват от тялото всички вредни вещества.

4. Опитайте с интервално гладуване – подходящо е за всеки, който не е мързелив (защото наистина работи!). Започнете с 12 часа и постепенно ще стигнете до 16 часа: ще видите как цифрите на кантара ще се променят в по-малки.

Най-добрият начин да отслабнем за лятото

диетиздравекрасоталятохранене