Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Ако един мъж оплюва бившите си, това е сигурен знак, че връзката с ви него е обречена!

Такъв човек няма почти никакъв шанс да изгради зрели отношения. Той или е неспособен да поема отговорност, или преценката му за хората е като на малко дете.

Ако той е приятел с бившите си и поддържа редовен контакт, също трябва да се притеснявате. Психолозите определят този тип поведение като нарцистично. Мъжът (или жената) в “приятелски” отношения с бившите просто не може да приеме загубата и има нужда от вниманието, с което е свикнал. Такъв тип човек обикновено е крайно неподготвен да изгради пълноценни отношения.

Също толкова ясен предупредителен знак обаче е и това мъжът яростно да хвърля кал по бившите си, да говори с гневен тон и с обиди и да им вменява цялата вина за провалените отношения.

Елинор Грийнбърг, психолог и автор, обяснява защо е така.

“Хората обикновено повтарят моделите си на поведение от предишните си връзки. Това означава, че ако се вслушате внимателно в това как един човек говори за бившите си партньори, можете да добиете добра представа как ще се отнася и с вас. Когато някой описва всичките си бивши като ужасни хора и им прехвърля цялата вина за края на връзката, това е червен флаг за мен.”

Бившите са жени, които някога той сам си е избрал.

Бил е влюбен в тях, смятал ги е за най-прекрасни на света и по собствена воля ги е направил важна част от живота си. Накрая се оказват толкова ужасни…

Какво говори това за самия него и за способността му да взема решения? Можем спокойно да кажем, че този човек или е абсолютно незрял в преценката си, или се заплесва твърде лесно и трудно различава истинската любов от физическата страст, или, още по-лошо, има някакъв болен модел на поведение и подсъзнателно се стреми към отношения, в които има твърде много драма.

“Такъв човек явно не може да преценява жените реалистично. Те не могат да бъдат хем прекрасни, хем ужасни – ясно е, че неговата собствена представа за дадена жена е силно изкривена, когато е влюбен,” казва Елинор Грийнбърг. “Шансът и представата му за вас да е абсолютно неадекватна е голям.”

Много неприятно е и това, че този мъж очевидно не желае да поеме своята част от отговорността за разпадането на връзките си. Това говори за егоизъм, липса на зрялост и на нужния минимум самокритичност.

Не попадайте в капана на фантазията, която този объркан човек има за вас. Сега сте най-прекрасната на света, късметът най-после му се е усмихнал след върволица от “луди” жени…

Не си правете илюзии – рано или късно, ще се превърнете в поредния експонат в неговия музей на любовните провали. За да се оплаква от вас на следващата прекрасна.

Заслужавате нещо много повече от това, а именно зрял и уравновесен мъж, който е научил уроците си, осъзнал е грешките си и просто е оставил миналото зад гърба си.

Кофти мъжете, които е по-добре да разкарате от живота си

Защо той обича теб, но спи с други?

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

Hero Slider