Три неща показват бъдещето на всяка връзка

Ще останем ли заедно? Когато започва едни отношения и усеща, че се влюбва, всеки човек се надява това да е завинаги.

В търсене на любовта, с която да споделим остатъка от живота си, имаме много въпроси. Не е лесно да решим категорично дали това е партньорът, с когото можем да прекараме целия си живот пълноценно и щастливо.

Или пък не е и чак толкова трудно?

Оказва се, че психолозите имат сравнително прост и лесен ориентир от три основни фактора:

Показваме ли се такива, каквито сме наистина

Има връзки, които ни дават възможност да се представим в очите на другия такива, каквито си мечтаем да бъдем. Ние проектираме чрез тях и върху тяхното съзнание един идеален образ за себе си.

Има и връзки, в които изпитваме потребност партньорът да ни познава и обича такива, каквито сме. Точно този тип връзки имат най-стабилната основа.

Приличаме ли си

Ако се питате “Ще останем ли заедно”, анализирайте доколко си приличате. Когато се срещнат двама души с различни характери, мнения и темперамент, това може да бъде очарователно и да разпали силно привличане… в началото. Но колкото и да ви е интересен, такъв човек трудно ще ви даде усещането за емоционална пълнота, от която се нуждае човек в дълга връзка.

От друга страна, двама души с достатъчно сходни характери и ценности може да не усетят същата луда химия в началото, но с времето връзката им може да разцъфне благодарение на разбирането и доверитето. Стремете се точно към този тип отношения.

Първосигналните реакции

Точно така – третият важен фактор е човешката интуиция. Това как на първично и несъзнателно ниво реагираме спрямо партньора.

Често ли ни дразни? Чувстваме ли се напрегнати в негово присъствие? Какво се случва, ако не се видим няколко дни – дали той ни липсва и се чувстваме тъжни и без енергия, или напротив, изпитваме смътно облекчение?

Дори да не можете да го обясните с нещо конкретно, самото присъствие на този мъж наоколо трябва да ви прави по-щастлива. Да изпитвате желание да го докосвате и прегръщате, да ви се говори с него, а и дори да имате несъгласия понякога, това да не ви вбесява моментално. Казано най-просто, нужно е да ви е добре заедно.

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

Трите най-нещастни типа връзки

Петте степени, през които преминава истинската любов

5 признака, че той няма да ви изневери

 

Populartips