Секс по договор?

Как да формулираш секс договор

Анализирай. И двамата напишете самостоятелно какво наистина мислите за сексуалния си живот, на какво се наслаждавате, на какво – не, познавате ли в детайли нуждите на партньора. Не бива да се притеснявате да прочетете какво сте написали един за друг, по принцип критиката е трудна за приемане, но трябва да сте наясно, че го правите за подобряване на интимния си живот.

Действай. На базата на първия списък, който сте направили, напишете и втори, който включва какво искате да промените или подобрите. Запишете неща като колко често искате да правите секс, щастливи ли сте с къде, как и колко дълго, искате ли повече ласки и така нататък. Обърнете внимание на това, което искате, а не на това, което липсва. Започнете с 10 неща, които вече харесвате и 10 неща, които бихте искали да опитате. Може и да се почувствате малко глупаво да пишете такива неща, но започнете ли – и на двамата ще ви подейства освобождаващо.

Споразумение. Благодарение на тези списъци ще добиеш ясна представа какви са целите като подобрение на честота, разнообразие и експерименти. Поговорете какво от това може да постигнете и за какъв срок.

Договорът. 6 седмици е времето, което е необходимо едно нещо да стане постоянно.Трябва да поставите този срок като минимален в договора. Самият договор направете прост, но специфичен.

Например: Съгласна съм да правим секс X пъти седмично. Съгласна съм да опитам X нови неща през следващия месец.


Завършете го с важната стъпка – и двамата да го подпишете!

След 6 седмици ще установиш, че интимният ви живот се е подобрил, и двамата сте много по-наясно с желанията си и усилието си е струвало. Ето защо секс терапевтите горещо препоръчват подписването на секс договор.

Виж още:
Как да разбереш кога е време да сложиш край…
10 причини все още да си сама
Мъжките реклами са виновни за грубите мъже
Върни блясъка на кожата си
Грешките при използването на спиралата