По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Завиждате ли на красивите двойки, в която и жената, и мъжът имат привлекателна външност? Не бързайте. Учени от университета във Флорида са установили, че в щастливите връзки най-често жената изглежда много по-добре от мъжа.

Изследователите анализирали 113 женени отскоро двойки, малко преди да навършат 30 години. Те са оценили двойките според това колко привлекателни са (въпреки че тази оценка очевидно е субективна). На двойките бил даден и въпросник за това колко усилия полагат да бъдат във форма и да се грижат за външния си вид.

Трите най-нещастни типа връзки

Те открили, че в случаите, когато мъжът е по-малко привлекателен, той е склонен да компенсира тази “липса” с действия като подаръци, повече ангажираност с партньора си в леглото и/ или домашна работа. Учените са установили, че това поведение прави жените по-щастливи и че чувстват признателността на партньора си, като по този начин връзката се засилва.

Заключението на изследването?

“Съпрузите изглежда са по-лоялни и инвестират повече в удоволствие на съпругата си, когато чувстват, че имат “трофей” в лицето на жената. Въпреки това, когато ролите били обърнати и мъжете били оценени като по-привлекателни от партньорките си, резултатите от проучването показали, че стресът, който изпитват дамите със секси съпруг, ги прави по-нещастни, което често ги тласка към постоянни диети и мания за упражнения (Спомнете си за Деми Мур и много по-младия от нея Аштън Къчър).

Коментирайки изследването, изследователката Таня Рейнолдс казва, че очевидно когато една жена има много добре изглеждащ партньор, последствията за нея са отрицателни, особено ако тя не е толкова привлекателна.

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Hero SliderPopular