Не заспивайте веднага след секса

Най-разпространеното вярване, относно поведението на двойките след секс е следното: мъжете заспиват веднага, а жените искат да се гушкат.  

Има и такива двойки, които, след като приключат с креватните забавления, се отдават на някоя и друга цигара или пък среднощно похапване. А както наскоро разбрахме, има и такива, които си правят селфи след секс. В последните години учените се опитват да открият какво казва поведението ни след полов акт за сексуалния ни живот, независимо от ориентацията ни. 
Даниел Крюгер и Сюзън Хъгс, учени от университета в Мичиган, спорят дали това, което правим след секс, всъщност е от значение за самия секс. В проучване, в което взели участие над 400 студенти, Крюгер и Хъгс установили, че жените заспиват след секс точно в толкова процента от случаите, колкото и мъжете. Без значение кой от партньорите обаче оставал буден за по-дълго, той винаги се чувствал леко изоставен. Той винаги имал желание за повече общуване, гушкане или гледане на поредната серия на True Blood. Едно нещо обаче става ясно: всяко действие след секс, което не включва заспиване, е по-добро за връзката. Освен ако не става дума за приятели с привилегии, където сексът е от единствено значение. 


Учените вярват, че след секс телата на мъжете произвеждат много от хормона пролактин, който ги кара да се чувстват изморени. Според науката самият полов акт изтощава мъжа и за да за да има отново оргазъм, той трябва да си почине или подремне преди това. И колкото истина да има в този факт, трябва да се отбележи, че заспиването също зависи от различни фактори: кое време на деня е, какво сме правили преди това и дали сме с партньора си отскоро, тоест дали имаме нужда от сближаване.

Друго изследване сочи, че ако двойките не заспиват, в такъв случай е много вероятно мъжете да ядат, пият или пушат цигара след секс. Жените пък намират времето за подходящо да споделят чувствата си.
Te обаче често са по-вероятният партньор, който би желал да прави секс втори път и затова техният инстинкт за гушкане е много вероятно да значи, те искат да правят секс отново, вместо да заспиват.

Той и Тя: какво мислите за тези секс пози
Защо мъжете обичат да правят орална любов

Телевизията може да разпали сексуалния ви живот?