Навикът, който проваля сексуалния ви живот

Мастурбацията се приема за един от най-естествените и нормални начини за опознаване на тялото, както и за освобождаване от стреса. Въпреки че много жени все още приемат темата за табу, има и такива, които не се притесняват да говорят за това и още повече да го практикуват редовно.

Как всеки път да стигате до оргазъм

Оказва се обаче, че твърде честата мастурбация влияе на сексуалния живот и то по негативен начин. Според проучванията, някои жени до толкова се пристрастяват към самозадоволяването, че е възможно да развият CMD (Compulsive Masturbation Disorder) или синдром на компулсивната мастурбация. 

При това състояние, жената не само, че не изпитва желание за секс, но и при полов акт не успява да достигне до оргазъм. Причината? Тя познава тялото си по-добре от партньора си и може сама бързо и лесно да достигне до желаната кулминация.

Дори да не сте сред жените, пристрастени към мастурбацията, е много възможно да не осъзнавате, че редовното самозадоволяване разрушава сексуалния ви живот. Когато често се отдавате на такива приятни изживявания, вие се фокусирате върху собственото си удоволствие и е много вероятно да пренесете този навик и в леглото. И въпреки, че на мъжете им трябва по-малко време да достигнат до оргазъм, със сигурност партньора ви ще усети, ако пренебрегвате неговия сюблимен момент. 

6 типа жени, които постоянно искат секс

Ако усещате, че напоследък нямате толкова желание да бъдете със своя любим, но пък не сте загубили и интереса си към самозадоволяването, дайте си малко почивка от ласките, за да подобрите креватната гимнастика. Погледнете на мастурбацията от друг ъгъл: нека тя е начин да опознаете тялото си, а натрупаните “знания” да предадете на партньора си, който само ще се радва ако ви доставя повече и по-бързо удоволствие. 

Hero Slider