Могат ли ябълките да подобрят сексуалния ни живот?

“Една ябълка на ден пази доктора далеч от мен!” Със сигурност сте чували това поверие но се оказва, че ябълките могат да имат много повече положителни ефекти, отколкото сме смятали.

Ново проучване, публикувано в Archives of Gynecology and Obstetrics доказва, че яденето на повече ябълки може да подобри сексуалния живот при жените.

Учените изследвали 731 сексуално активни италианки от 18 до 43 години, които нямали никакви оплаквания от секса с партньора си и нямали заболявания на половата система. Жените, които пиели силни лекарства или страдали от депресия били изключени от проучването.

Участничките били разделени в две групи: такива, които ядели ябълки редовно (по една или две на ден) и такива, които не консумирали изобщо (никакви или по половинка). След това дамите трябвало да попълнят Индекс на сексуалната активност, който се състоял от 19 въпроса за това колко често правят секс, колко продължава акта, стигат ли до оргазъм всеки път и обща задоволеност от ласките с партньора. 

Учените с изненада установили, че жените от първата група, които обичали да похапват ябълки, имат по-висок резултат, което значи, че са по-активни и по-задоволени. 

Но защо ябълки?

Хипотезата на изследователите е че ябълките подобряват сексуалната функция при жените, тъй като както червеното вино и шоколада, те съдържат полифеноли и антиоксиданти, и така стимолират притока на кръв към половите органи, предизвиквайки по-лесна възбуда. 

Освен това ябълките съдържат флориздин, често срещан фитоестроген, който е структурно близък до естрадиола – женският сексуален хормон. 

Така че, дами, бързо добавете повече ябълки към режима си!
Той и Тя: какво мислите за тези секс пози
Защо мъжете обичат да правят орална любов

Телевизията може да разпали сексуалния ви живот?