Мъжете с брада изневеряват най-малко

Мъжете, които притежават плътна и гъста брада най-често са обвързани и не са склонни към флиртове.

Според едно наскоро проведено проучване от университета в Куинсленд, мъжете с брада са улегнали и сериозно обвързани, докато тези без брада не представляват интерес за жените, които търсят зрели отношения.

Връзката между лицевото окосмяване и склонността към изневяра на пръв поглед изглежда странна, но според учените е изключително логична.

Появи се нова порода мъже!

Жените асоциират брадата с мъжественост, отговорност и увереност. Причината за това е, че брадата има способността да замаскира твърде мъжествените черти на лицето като силната и добре оформена долна челюст, както и брадичката с трапчинка. А според проучването именно тези черти са най-привлекателни за женската аудитория. Когато мъжът няма брада, тези черти на лицето са ясно видими (от всички жени) и съответно мъжът се възползва именно от тези свои качества, за да привлече потенциална или нова партньорка.

Следователно, жените, които искат да се обвържат сериозно, няма да изберат мъж без брада, тъй като той символизира несериозно отношение и склонност към постоянни флиртове. 

Мъжът с брада, от друга страна, излъчва доминантност, което създава чувство на сигурност у жената и така тя го приема като сериозен и постоянен партньор. За това свидетелстват и резултатите от проучването, в което приблизително 8500 жени са отсъдили, че мъжете с брада са не само най-сексапилни, но и че имат най-голям шанс да минат под венчилото.