Как се различава истинската любов?

Идва момент, когато изглежда, че отношенията ви потръгват и се чувствате истински добре в тази връзка. Точно тогава започвате да се чудите – това ли е вашата “истинска любов”?

Много сме чували за чуждата истинска любов – четем за нея в стихове, слушаме я в песните. Но как да разпознаем коя е нашата?

Обичта е нещо, което трудно може да се обясни. За всеки тя значи нещо различно. Най-често начина, по който гледаме на нея се определя от това как сме израснали и какво детство сме имали. 

Ако във вашето семейство е имало хармония и взаимна грижа и още от ранна възраст сте получавали пример за любов, то тогава и вие самите лесно ще я намерите.

12 истини, които осъзнаваме, едва когато открием истинската любов

Но ако някой е отраснал в токсична среда, това може да обърка неговата представа за това коя връзка е наистина позитивна и стабилна.

Най-често, за съжаление, имаме някакъв детски спомен, който пречи на нашата правилна перцепция за любовта, а това влияе на отношенията с партньорите ни за цял живот. Обикновено влизаме във връзки, които психолозите наричат “травматично обвързване”. 

Това е названието за всички отношения, в които има екстремно количество негативни емоции. Във всяка връзка емоцията е различна – може да бъде ярост, тъга и дори агресия.

Щастливите двойки правят едно нещо всеки ден

Ако често се озовавате в ситуация, в която партньорът ви ви кара да се чувствате зле, то има голям шанс да сте в подобен тип връзка. Запитайте се дали често  се чувствате притиснати, обидени или по друг начин некомфортно от думите на половинката ви.

Разбира се, никоя връзка не е перфектна, но в едни здравословни отношения ще се усеща уважението между двама ви и внимание към чувствата на другия. Когато човекът до вас може да ви накара да се усмихнете дори в края на тежък ден и ви кара да се чувствате красива, тогава ще разберете, че това е вашата истинска любов.

Кратко, просто и ясно за това какво е “щастлива връзка”

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи