Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Когато рутината започне да се настанява във връзката ни, е важно да действаме веднага и да не оставяме скуката да натежи на любовта ни.

Сценарият е често срещан. Почти няма връзка, която под натиска на ежедневните отговорности и да еднообразието да не започне да се похабява.

С любимия човек се усещаме хванати в капана на едни и същи обичайни действия. Започваме да изпитваме все по-малко удоволствие от времето, което споделяме, неговите навици ни дразнят, караниците за дреболии зачестяват. Тази рутина може бързо да обхване и сексуалния ни живот.

Преди любовта да пострада, можем да внесем във връзката си няколко полезни промени:

Направете нещо ново заедно

Знаем, че този съвет звучи елементарно, но в действителност много двойки не си дават сметка, че са затънали в рутина. Между двамата започва да се трупа напрежение, но обикновено чакат твърде дълго, за да предприемат нещо. Ако усетите, че се отчуждавате от партньора си и че обичайните активности вече ви дразнят, направете нещо ново заедно без да отлагате.

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Ако всеки петък ходите на кино, останете си у дома и сгответе по рецепта, която никога не сте пробвали. Или вземете вана заедно. Организирайте си еднодневна разходка до някое съседно градче или отидете в книжарница и си изберете две-три нови книги.

Тези малки стъпки имат голям ефект, когато ги предприемете навреме.

Освежете интериора в спалнята

Това е мястото на вашия интимен живот, затова обстановката в общата ви спалня е важна. Нов комплект спално бельо може да ви вдъхнови за повече романтика и за експерименти. Същият ефект има и това да аранжирате няколко ароматни свещи, да промените нещо в осветлението, дори това да си купите красива копринена пижама или секси къс халат.

Какво кара един мъж да обича една жена?

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

Важно е както самото освежаване на интериора, така и това, че показвате на партньора си внимание и желание да му създадете по-приятна обстановка. Това ще го увери, че не приемате вниманието му към вас за даденост. Да, отново малък жест, който прави чудеса…

Срещайте се с други двойки

Комуникацията в една връзка е солта на любовта. Но с годините начинът, по който общуваме, по който гледаме на себе си във връзката и на партньора си, попада под въздействието на рутината.

Прекрасен начин да рестартираме връзката си е да започнем да се срещаме по-често с други двойки, и то с такива, които са наши близки приятели. С тях можем да споделяме както забавни ситуации, така и някои от проблемите си и взаимно да си дадем съвет. Ако имате приятелска двойка, на която се доверявате, ще ви бъде интересно да комуникирате с тях за връзката си. За това през какъв етап минавате, какви са трудностите ви, какви са силните ви страни като двойка.

Вашите приятели могат както да ви посъветват, така и да ви окуражат, да се посмеят заедно с вас, да ви накарат да погледнете на дадена ситуация по съвършено нов начин, да ви дадат идеи за хобита и други приятни начини да прекарвате време заедно, както и теми за размисъл. Всичко това поставя връзката в различна перспектива и ви откъсва по един неусетен (и здравословен) начин от рутината.

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?