Двойките, които пият заедно остават заедно

Връзките са изключително трудна работа и трябва време, за да се укрепят и да станат стабилни. Има един изненадващ фактор обаче, който гарантира щастието в дългосрочен план – алкохолът.

Оказва се, че двойките, които обичат заедно да излизат и да се напиват, са много по-щастливи заедно и връзките им траят дълги години. Проведено е изследване сред 4 864 женени двойки на възраст над 50 години, което показало, че онези, които пият заедно с партньора си, изграждат по-качествена и здрава връзка с течение на времето.

Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

Изследователският екип от университета на Мичиган установил още, че двойките, при които единият оставал трезвен по време на вечер навън (обикновено жените), след това заявявал, че връзката им е незадоволителна.

“Не сме сигурни защо това се случва, но може би двойките, които прекарват повече от свободното си време заедно, имат по-добри семейни отношения. Проучването показва, че не става въпрос за това колко пият, а за това дали изобщо пият и дали пият заедно”, споделя д-р Кира Бърдит от Университета в Мичиган.

Откриха тайната на щастливия брак

Но проучването установило още, че същото ниво на щастие било постигано и от двойки, които изобщо не близвали алкохол. Което идва да покаже, че щастието в семейството настъпва или ако партньорите са абсолютни трезвеници, или ако се черпят или понякога се напиват заедно. Важното е да има синхрон в двойката.

Hero Slider