16 неща за секса, които никой не ви е казвал

Сигурни сме, че имате достатъчно опит, прочели сте достатъчно статии и сте изгледали всички епизоди на “Сексът и градът” (няколко пъти), но понякога се оказва, че все още има неща, които не знаем за секса. 

Събрахме част от най-интересните факти, които са резултати от проучвания на сексолози и секс инструктури. Вижте ги!
Жените също могат да имат еякулация

Въпреки че това е доста спорна тема, доста жени твърдят, че преди или по време на оргазъм отделят чиста течност от уретрата, която варира около няколко капки. Експертите казват, че това е резултат от стимулацията на G-точката.

Напълно възможно е да не си пасвате с партньора си

Секс инструкторите казват, че сексът е като да съединиш две части от пъзел. Ако достойнството на половинката ви е прекалено голямо, изберете позиция, в която ще можете да контролирате проникването. Ако пък е прекалено малък, тогава е време да инвестирате в играчки или да помислите за друг тип стимулация. 

Лявата страна на клитора е по-чувствителна 
Секс инструкторите Стийв и Вера Бодански твърдят, че според тяхно проучване че има част от клитора, която е най-чувствителна. Според участничките в експеримента това е лявата горна част и точно нейната стимулация им носи най-голямо удоволствие.

Желанието ви за секс обикновено е свързано с цикъла ви 

Изобщо не е случайно, че повечето жени имат по-голямо желание да се отдадат на страстни ласки около датата на овулацията им. Точно тогава нивата на тестостерон в организма достигат своя пик! Всъщност, това е трик на майката природа – най-много искаме секс, когато можем да заченем дете. 
Много от хетеросексуалните мъже харесват анална стимулация

Повечето от тях не си го признават, защото смятат, че това ще ги накара да звучат като хомосексуални. Реално обаче аналната област е богата на нерви и точно от там идва удоволствието. Много мъже се радват на интензивен оргазъм след стимулация на простатата. Преди обаче да предприемете каквото и да било, първо си поговорете.

Жените могат да изпитат оргазъм безброй пъти

След като мъжете достигнат оргазъм имат нужда от малко възстановителен период, през който губят ерекцията си. При жените не е така, те могат да изпитат по няколко оргазма на нощ, един след друг, стига партньорът им да е усвоил добра техника на стимулация.

Сексът не е мираж за възрастните хора 

Независимо от това какво си мислят много от нас, възрастните хора не се лишават от секс. Привличането е за цял живот, според Лу Пагет, автор на “Голямото О: Оргазмите, как да ги постигнем”. Ако секс животът ви е леко в застой, не го отдавайте на възрастта. За много жени липсата на креватни ласки е свързана само с липсата на време.

Използването на лубрикант е тънката граница между болка и удоволствие 
Ако имате проблеми с естественото овлажняване и изпитвате болка при проникване, една малка тубичка лубрикант е решението на вашия проблем. Липсата на овлажняване е проблем при много жени и намалява удоволствието, но това не значи, че не сте възбудени достатъчно. Просто тялото на всяка от нас реагира различно. 
Още на стр. ii