Дете се самоуби заради хейтъри в интернет

Нелепа трагедия сполетя семейството на 14-годишната Хана Смит във Великобритания.

Момичето е посегнало на живота си, след продължителен тормоз от “тролове” на сайта Ask.fm. Анонимни потребители са подлагали Хана на брутални заплахи и обиди. В крайна сметка момичето се е обесило в дома си, а тялото й е открито от 16-годишата й сестра.

“Умри, жалко емо”

Сайтът Ask.fm и преди е бил обект на критика заради това, че позволява на малолетни да създават профили, както и да получават анонимни коментари.  

По тази причина става възможно “троловете” да малтретират Хана с обидни квалификации и други агресивни реплики. “Умри, жалко емо”, “Направи на всички услуга и се самоубий” са само част от психоатаките към момичето. Хейтърите непрекъснато й повтарят, че е грозна.


Ask.fm вече има 40 милиона потребители.

Създалите профил в сайта приемат да им бъдат задавани всякавки въпроси. Най-често – провокативни или дори обидни. Можеш-ли-да-го-понесеш концепцията се приема за вид забавление, а създаделите на сайта продължават да твърдят, че Ask.fm е достатъчно сигурно място. Тъй като съществува опция за забрана или докладване на агресорите, те отказват да закрият сайта въпреки оплакванията.

Снимки: Profimedia

Да или не: Барби с дрехи на млади лондонски дизайнери
Хороскоп за месец август
Пилинг с морска сол за свежа кожа