Три (деца) за щастие и успешна кариера

Защо майките са по-добри лидери?

На този въпрос може да ви отговори Иванка Тръмп, вице президент в Trump Organization и изпълнителен директор на собствена модна компания. Да не забравяме и майка на три деца!

Наскоро Тръмп роди третото си дете – момченце, което нарече Теодор Джеймс. Това обаче не е повод да си даде почивка, дори напротив. Пред изданието Business Insider Иванка разкрива, че именно майчинството се е превърнало в нов източник на вдъхновение за бизнеса й, а освен това я е научило на някои интересни похвати, които може да приложи и в кариерата си. 

Учи те да бъдеш безкористна

“Промяната от “аз” към “ние” ме направи по-добър човек. Станах по-любезна към останалите, а това е едно от нещата, на които децата те учат. Според мен, най-ефективните лидери са тези, които изграждат около себе си способен екип, като често жертват собственото си свободно време и влагат личен опит, за да помогнат на хората около себе си, да ги учат и да направят така, че те самите да се издигат все повече и повече.”

Учи те колко важен е тимбилдинга

“Трите ми деца имат много различни характери, а това ме научи как да бъда много по-отстъпчива и нагаждаща начина си на общуване така, че да мога да извадя най-доброто от всяко от тях. Огромна част от това да бъдеш добър лидер се крие в умението ти да разбираш различните хора в своя екип и да можеш да се отнасяш с тях спрямо характерите им, за да имаш максимален ефект върху работата им.”

Ловкостта и креативното мислене са от огромно значение

“Всеки млад предприемач, който стартира компания, знае, че сръчността и креативността са от ключово значение. Трябва да можеш да мислиш много бързо и в движение, да се нагодиш толкова бързо към неочакваната ситуация, колкото бърза е и нейната поява. Родителите също го разбират. Не можеш да накараш децата си да правят нещо против волята си и да очакваш, че всичко ще мине добре. Трябва да ги вдъхновиш и да ги убедиш, че всичко е в техен интерес.”