Почивай качествено в офиса

С правилната кратка почивка, ще увеличиш продуктивността си на работа поне с 50%.

Кратката разходка повишава физическата и умствената енергия и създава добро настроение. Ако прекарваш по цял ден пред таблици с цифри и единствената ти компания са технологиите, има опасност да се почувстваш доста стресирана от липсата на комуникация с човешки същества.

Прави си кратка почивка, в която да отидеш до кухнята или до терасата на офиса, за да размениш някоя и друга дума с хората от другите отдели или излез навън, за да усетиш динамиката на живота извън офиса.

Обядът е основно хранене за деня и е важно да му се насладиш пълноценно, затова не пропилявай тази възможност като хапваш набързо някакъв сандвич, докато отново се взираш пред компютъра.

Най-голямата грешка – да пиеш кафе сутрин отново пред компютъра в офиса. По-добре стани с 15-20 минутки по-рано и изпий кафето си в кварталното кафене или поне на терасата в офиса, докато се бъбриш с колегите.

Ако има книга, която те зарежда положително, не се колебай да си я вземеш за офиса, за да запълниш почивката си с нещо приятно.

Растенията и цветята украсяват офиса и го правят по-уютен. Строгостта на офисното обзавеждане и липсата на всякакво разчупване, напротив – могат да направят обстановката прекалено стерилна. Занеси си нещо, което ще те кара да се усмихнеш всеки път, когато го погледнеш.

Отдели малко време да се чуеш по телефона с любим човек. Веднага ще усетиш прилив на положителна енергия.

Виж още:
7 проблема с външния вид, които съсипват кариерата
4 съвета за по-добра концентрация
“Потупването по рамото” прави служителите щастливи
Какви са реалните ползи от стажантските програми