Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

Стресът на работа редовно ни идва в повече, задачите се трупат. На думи е лесно да подхождаш позитивно, но на практика – не чак толкова.

Затова днес събрахме няколко съвета за това какво да правите в началото на работния ден, за да ви потръгне по-добре.

Превърнете тези неща в навик и ги правете в първия един час, след като пристигнете в офиса. Денят ви ще минава по-леко и работата ще спори повече!

Покажете интерес към колегите си

Поздравете ги сърдечно, попитайте ги как са. Не казваме, че трябва да се закотвите край кафе машината и в продължение на половин час да нищите клюки с всеки преминаващ. Но добронамереното общуване и показването на загриженост към хората, с които работим, подобрява психоклимата в офиса и помага значително в това да се преборим със стреса.

5 качества, с които ще се издигнете в кариерата

Прегледайте и актуализирайте списъка си със задачи

Той вероятно ви стои от вчера, но пък в началото на новия ден изникват различни приоритети. Отделете си 5-10 минути да помислите кое е наистина важно да свършите първо. Степенувайте си задълженията за деня по важност и започнете с това, което не търпи отлагане. Така няма да пилеете усилията си, ще подобрите фокуса си, а в края на деня няма да се паникьосвате, че сте пропуснали нещо важно.

Подредете си бюрото

Ако по него се търкалят счупени моливи, камари документи и случайни листчета, нищо чудно, че ви е трудно да си съберете ума. Освен това, хаосът на бюрото е нещо, което доказано прави лошо впечатление както на колегите, така и на шефа. Една-две минути ще ви стигнат да вкарате нещата в ред, така че не пропускайте тази стъпка.

Говорете си сами! Това подобрява самочувствието

Бъдете благодарни

Помислете поне за няколко секунди за онези неща, които харесвате в работата си. Имате симпатични колеги? Гъвкаво работно време? Работите в хубав офис? Дайде си няколко секунди, в които да помислите за това сутрин. Звучи ви наивно, но в действителност ще ви направи по-щастливи и мотивирани.

Истината е, че всички сме склонни да забравяме какво имаме и да си блъскаме главите с нещата, които ни стресират и от които не сме доволни. Освободете се от този модел на негативно мислене – ще се учудите колко повече ще започне да ви спори работата!