Добрият лидер никога не казва “Може би”

Ако шефът ви казва едно от тези три неща, то най-вероятно е некадърен.

Да имаш за шеф истински лидер означава да се чувстваш вдъхновен, мотивиран и да успяваш да се учиш всеки ден. Както и да имаш ясни критерии за оценка и перспектива за развитие. Ако вашият шеф казва едно от тези три неща, за съжаление вероятно работите с некадърник.

Дали трябва да започнете да си търсите нова работа? В дългосрочен план това би било по-мъдрото решение.

“Може би”/ “Ще видим”

Добрият мениджър е ясен и директен. И е наясно със ситуацията. Шефът, който отговаря на въпросите на служителите си с “Може би”, все едно в прав текст казва, че не знае какво прави. Това създава чувство на несигурност, а това е едно от най-контрапродуктивните неща в една компания.

“По мое мнение…”

Добре свършената работа не идва с мнения, а с взети решения. На мениджърът ви му се плаща да се запознава с всички аспекти от даден проблем, след което да взема решения и да определя посоката, в която екипът му да действа. Това не изключва да изслушва останалите и да взема аргументите им под внимание. Уважението е важно. Но на финала единствената правилна маневра е категоричността.

“Тук аз съм шефът”

Ако му се налага да ви го напомня, значи не е уверен в качествата и авторитета си. Няма нищо по-жалко от истерясал началник, който е изпаднал в обяснения защо той командва, а вие трябва да слушате. Ако се е стигнало до там, значи в екипа има сериозна криза на доверие в лидерската фигура, а такъв проблем не се разрешава с просто натякване.

Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

tips