Да имате собствен бизнес е добре за здравето

Да имате свой бизнес води до създаване на здравословни навици според едно ново проучване на Bank of America, в което са участвали собствениците на 1 300 малки компании.

Повече от 50% от предприемачите са отчели подобряване на здравето си след отваряне на фирмата си. Това се отнася най-вече за млади хора, родени през 80-те и 90-те години на миналия век. 

Нови здравословни навици

Ето какво отговарят участниците в проучването на въпроса кое в начина си на живот са променили след като са започнали бизнеса си: 35% са започнали да тренират спорт по-редовно, а 29% са станали последователи на здравословното хранене. В допълнение, около 50% от предприемачите са успяват да си осигуряват по 7-8 часа сън на нощ. 
Изследването също показва, че голяма част от собствениците на бизнес в САЩ се опитват да предадат здравословния си начин на живот и на служителите си. Близо 50% от предприемачите дават възможност за гъвкаво работно време или работа от вкъщи на служителите си, а малко повече от 30% от работодателите осигуряват на работното място здравословни закуски или масажи.

Кои са най-честите причини за стрес?

А ето кои са най-честите причини за стрес според участниците в проучването: трудната икономическа ситуация, притесненията за евентуално природно бедствие в районите, които са най-застрашени от това, управляването на паричния поток и поддържането на лоялността на клиентите.

Каква е нагласата на предприемачите за бъдещето?

Повече от половината са казали, че очакват приходите да се увеличат през тази година, а 31% планират да наемат още служители. Повече от 2/3 от предприемачите в проучването вярват, че имат достатъчно капитал да управляват ефективно малък бизнес.
Материала подготви: Мария Димитрова
Изпитани съвети за кариерата
“Потупването по рамото” прави служителите щастливи
Кои са ползите от секса преди брака
Правете кардио за по-добра концентрация и памет