Звездите, станали жертви на домашно насилие

По света няма жена, имунизирана срещу домашното насилие.

Някои от звездите в Холивуд също са преминали през този ад – и са готови да разкажат за това и да подкрепят жените в подобно положение да потърсят подкрепа и да излязат от опасната ситуация.

Те са доказателство и за това, че насилието над една жена не я прави по-слаба, по-глупава и по-маловажна…

Случва се наистина изключителни, талантливи и интелигентни жени да бъдат тормозени от най-близките си, но благодарение на волята и на смелостта си да изкарат проблема “на светло” и да загърбят страха и срама, те се изправят отново на крака. За да продължат по пътя си по-силни от преди.

Кристина Агилера

Като дете певицата е била тормозена от баща си, който е посягал и на майка й. В последствие той изоставя и двете. Кристина е разказвала, че веднъж, когато е била само на четири, майка й я е открила у дома с окървавено лице.

За да помогне на други жени, преживели насилие, Агилера работи активно с дом за временно настаняване в Питсбърг, но планира един ден да отвори собствен център.

Хали Бери

Носителката на “Оскар” също е израстнала в семейство на насилник. Хали остава дълбоко травмирана от факта, че баща й посяга на майка й. Споделя, че това се е отразило на избора й на мъже и я е подтикнало самата тя несъзнателно да избира агресори. Веднъж едно от гаджетата на Хали я удря толкова силно, че тя остава на 80% глуха с едното си ухо.

Днес актрисата работи активно с центъра Jenesse Center в Лос Анджелис. “Причината да нося тази организация в съцето си е защото осъзнавам добрината, която върши за жените и децата в нашата общност”, казва 51-годишната звезда.

Лаянъл Ричи

Певецът е доказателство за това, че агресията понякога няма пол и че мъжете също могат да станат обект на насилие. През 1988 година, Ричи е пребит от съпругата си Бренда Харви, която е научила, че той й е изневерил. Бренда е арестувана, но въпреки това семейството прави опит да оцелее. В крайна сметка инцидентът се оказва непреодолим проблем и двамата се развеждат през 1993-а.

Марая Кери

Една от най-големите музикални звезди на нашето поколение също е била обект на агресия от най-близкия си човек. Кери така и не назовава бившия си по име, но казва, че й е било трудно да напусне тази токсична връзка, тъй като приятелят й “контролирал живота й”. “Имах чувството, че съм попаднала в капан, че съм заключена завинаги”, споделя Кери.

В крайна сметка тя намира сили да се измъкне от токсичната ситуация и днес е щастлива в личния си живот и се радва на две прекрасни деца.

Риана

За певицата ужасът, който преживява през 2009-а, е най-болезненият момент в живота й. Тогава тя бе жестоко пребита от приятеля си Крис Браун след скандал от ревност заради друга жена. Браун блъска главата на Риана в прозореца на колата, след което продължава да я удря по лицето, ръцете и краката. Снимките на пребитата звезда тогава обиколиха медиите, а за Рири и унижението, и болката са огромни. Тя не само страда заради физическото нападение, но и заради това, че в една нощ внезапно губи най-близкия си човек и най-добрия си приятел.

Въпреки чувствата си, Риана осъзнава, че е грешка да иска да се събере отново с Браун. Дивата от Барбадос намери сили да прости изблика на певеца и след време дори продължи да записва с него, но на любовта им завинаги бе сложен кръст.

“Много жени, много млади момичета всеки ден преминават през такива неща. Както и много млади момчета. Това не е проблем, за който да си затваряме очите. Не мога да се преструвам, че не е толкова сериозен”, казва Риана.

Тина Търнър

Историята на Тина и бившия й съпруг Айк Търнър е един от най-шокиращите публично известни случаи на домашно насилие сред звездите. По време на брака им, Айк многократно пребива певицата. Някои от нападенията са толкова брутални, че е имало опасност за живота й. Тина е била насилвана и сексуално от мъжа си.

Тя намира сили да го напусне през 1976-а, след като й посяга на задната седалка на колата в Лас Вегас. И не само това – краят на брака й с Айк е начало на суперуспешната соло кариера на Тина Търнър. “Когато остарях, му простих”, споделя Тина за бившия си съпруг, който почина през 2007-а. “Но след всичко сторено, никога повече не приех да работя с него. Той ме беше помолил да направим още едно турне заедно, но му казах, че няма абсолютно никакъв шанс”, разказва Търнър.

Подкрепете борбата срещу домашното насилие:

Можете да станете част от кампанията на Avon за борба с домашното насилие като поръчате продукт от синята серия на марката с онлайн поръчка тук или чрез своя представител и препоръчайте кампанията на приятел.

Ако познавате или срещнете жертва на тормоз, насочете я да потърси помощ от специалисти тук или да се обади на телефонен номер 080011977. Линията е напълно безплатна и работи денонощно. Не се страхувай да потърсиш помощ. Твоят глас е твоята сила.

 

Popular