Уверените мацки носят червено, забавните – жълто

Цветът, който най-много присъства в гардероба ни, издава характера ни и влияе на това как околните ни възприемат.

Това е предмет на изучаване от множество специалисти, които разкриват какви сме според цветовете, които предпочитаме да обличаме. Ето какво показват проучванията:

Червен

Червеният цвят предпочитат по-уверените дами или тези, които искат да привлекат внимание. Този огнен цвят подсказва, че вие сте страстни и романтични натури, които обичат погледите да са приковани в тях.

Бежов

Бежовият цвят обикновено е любим на дамите, които предпочитат разума и премереността. Любителите на този цвят обикновено са спокойни и уравновесени.

Жълт

Дамите, които обичат да се обличат в жълто, са весели и забавни. Обикновено става въпрос за креативна личност, която търси вдъхновение и обича да “разплита” различни загадки.

Зелен

Зеленият цвят е за спокойните и земни жени. Светлите нюанси обикновено се олицетворяват със състояние на безразличие, а тъмнозеленото – със спокойствие. Зеленото е цветът на мира и късмета и много хора биха ви завидели за спокойствието и хладнокръвието, което внушавате.

Син

Синият цвят може да бъде едновременно успокояващ, но и студен. Той обикновено е предпочитан от хората на крайностите, които често си менят настроението. Психолозите го идентифицират и с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот.

Виолетов

Това е любимият цвят на мелахолиците, които често се вглъбяват в себе си. Той е присъщ и за дамите, които са мотивирани, борбени, изискани и творчески настроени.

Златист

Това е цветът на мъдростта. Той е символ на стремежа към власт и величие, присъщи за почитателите на този нюанс.

Оранжев

Този цвят е предпочитан от енергични натури, които вечно търсят предизвикателствата и положителните емоции. Все преценете добре дали този цвят ви отива, тъй като той не е за всеки цвят кожа.

Розов

Розовото обикновено е предпочитано от малките момичета. Ако обаче и като възрастни предпочитате този цвят, това издава, че сте по детински наивни, добри, смирени и много романтични.

Черен

Ако сте почитателка на черното, вие сте властна, сериозна и отговорна личност. Хората виждат във вас истински лидер, вдъхвате увереност и респект. Вие обаче имате повишена потребност от независимост и често не признавате чуждия авторитет.

Бял

Това е един от универсалните цветове. Хората, които предпочитат да се обличат в бяло, се стремят към съвършенство. Бялото още символизира чисотата, ето защо хората, които го носят са невинни, душевно смирени и много добри родители и приятели.