Три ясни признака, че имате нужда от промяна в живота си

Хроничният стрес е сред най-често срещаните индикатори, че трябва да предприемете действие.

В началото на новата година малко са хората, които да пропуснат да направят обещание към себе си, че ще обърнат нова страница през предстоящите месеци и най-сетне ще преобърнат живота си. Още по-малко са хората, които реално успяват да постигнат целта, която са си поставили.

Но какво подсказва, че наистина трябва да въведем драстични промени в живота си и как да разпознаем знаците, които мозъкът ни изпраща, че не вървим по пътя, който е отреден за нас?

Психолозите открояват трите ясни признака, които индикират, че трябва да предприемем животопроменящи стъпки:

  1. Хроничен стрес – когато дори нормалните ви задачи за деня ви натоварват физически и психически, това е ясен знак, че тялото и мозъкът ви ви изпращат сигнали, че имате нужда от промяна.
  2. Разочарование от обкръжението ви – всички и всичко ви разочарова дори и в щастливите моменти. Поставяте под въпроси връзките си с хората около вас.
  3. Чувствате се сякаш животът е лишен от радост и чудеса – дните ви са станали депресиращо предвидими и се чувствате закотвени в безкраен кръг от еднакви събития.

Често такива емоции настъпват след травматични преживявания като смъртта на близък, здравословни проблеми или след дълго време на трудности. В такива моменти, за да предприемете новата стъпка, психолозите съветват да направите едно просто упражнение.

Представете си, че сте вие в бъдеще и си казвате “Много се радвам, че преди 10 години, направих това”. Ако смятате, че един ден искрено ще можете да признаете пред себе си, че решението, което сте взели сега, е успяло да подобри живота ви, значи сте на път да направите правилния избор.

Промяната винаги е страшна, но изберете тази, за която ще си благодарите след време.

Hero Slider