Токсичните типове хора, с които да се разделите

Всички си имаме един или двама “приятели”, които по-скоро ни вредят, отколкото да черпим енергия от тях.

Ако имате в живота си такива познати, които ви тежат и ви взимат много повече, отколкото дават, може би е време да обмислите как пътищата ви да се разделят.

А ние ви даваме идея кои са тези хора, които ви тормозят.


Офисните клюкари


Понякога не е зле да си поемете въздух от работа и да чуете това-онова за офисните интрижки, но ако любителите на клюки се отбиват твърде често до бюрото ви, май е време да се замислите.
Психолозите съветват да се отървем от този тип хора. Защото без тях една жена израства по-силна в усещането си за собствената си стойност и може да се превърне в незаменима част от професионалната си среда.


Бившият, който звъни за секс


Със сигурност не е зле да си имате другарче за секс, чийто номер ви е сложен на бързо набиране, но отговорете честно – присъствието му в живота ви внася в него стойност или по-скоро отнема такава?
Задържането на бившия само за секс всъщност изгражда бариери пред собственото ви щастие. Като се отървете от този човек, ще преодолеете старите чувства и емоционлана привързаност, ще отворите сърцето и ума си за нови изживявания и връзки.


Неудачницата

Не я харесвате особено много, но се срещате с нея от чувство за вина. Истината е, че това не е добре нито за нея, нито за вас.
Много по-ефективно е да сте заобиколени от хора, които излъчват позитивна енергия, отколкото от тези, които изсмукват вашата енергия, за да поддържат своя живот. Дайте на неудачницата пространство и си намерете приятели, които са на вашето ниво.


Несериозникът

Той твърди, че обича да прекарва времето си с вас, но никога няма да сложи пръстен на ръката ви. Всъщност дори няма да ви позволи да си оставите четка за зъби в апартамента му. Вие заслужавате да бъдете единствената, ако не за него, то за някой друг.
Да бъдете с мъж, който няма да се обвърже сериозно с вас може да повлия на самочувствието ви, казват психолозите. Което от своя страна ще ви донесе депресивни мисли и поведение.


Милостивият


Винаги ще се намери някой роднина, който ще се опитва да оправи живота ви.
Роднината, който се смилява над вас и се опитва да ви помогне в различни сфери от живота ви, може по-скоро да ви накара да се почувствате зависими и на вас не може да се разчита. Без този човек в живота ви ще сте способни да изживеете сами грешките си, така че да се поучите от тях и да не ги повтаряте.

Приятелката враг


Тя ви е приятелка, но в същото време и враг. Дали това е забавно?
Жените заслужават приятелства, в които взаимно се подкрепят за успехите, вместо да си напомнят за провалите. По-несигурните в себе си жени обаче често бъркат, смятайки че приятелките им имат нужда да чуят как е възможно да се провалят в това или онова. Подкрепата ни кара да се чувстваме по-добре, затова не е зле да обмислите какво точно получавате от приятелките си.


Нещо като приятелка


Тя забравя да ви върне обажданията в продължение на месеци, не удостоява с присъствието си важни за вас събития. Когато имате среща, тя закъснява или променя плановете в последната минута.
Направо я зарежете. Тази “приятелка” не уважава вас и времето ви. По-добре прекарайте това време с хора, които оценяват приятелството ви и които са заинтересовани от вас.

Стар другар


Може да е приятел от университета или от друг период от живота ви, но всичко за което си говорите е миналото.
Супер е да имате стари приятели, но ако това е всичко, което ви свързва, значи не сте продължили живота си и не градите нови спомени. Живейте в настоящето и прекарвайте време с хора, с които искате да изградите нови спомени. Следващият път, когато тя или той се обади за среща, пропуснете и отделете това време за новите си приятели.

Интриганта


Може би се опитва да ви накара да шпионирате бившия или ви въвлича в интриги, тази приятелка винаги се мъчи да ви направи част от нейните мръснишки планове. Споделяйте времето си с по-приятни хора.
Истината е, че едно такова “приятелство” звучи по-скоро сякаш на нея просто ѝ се иска да има някой, който ще падне заедно с нея, когато се сгромоляса.

Прочетете още на страница ii


Любовен хороскоп за 2014

Покажете секси жената, която се крие във вас
10 начина да бъдем убедителни