Тази Коледа направете подарък на себе си

В последните дни преди Коледа всички сме заети с планиране на семейни вечери, партита и покупки за близки и познати. 

Колкото и да ни е напрегнато обаче, именно сега е подходящият момент да спрем и да помислим за нематериалните неща, които всъщност дават смисъл на празниците. Ако дори през почивните дни умът ни е пълен със задачи и тичане насам-натам, в стремежа си да изпълним всичко и да зарадваме всички, има риск да не усетим никакво празнично настроение и още по-зле – да сме толкова изтощени, че в крайна сметка изобщо да не ни е до празнуване. 
Именно затова решението е да дадем на себе си няколко специални подаръка, които не се купуват с пари. 
Уединението 
Без значение колко неща имате да вършите, отделете част от един ден или една вечер, за да останете сами. Намерете място, на което няма да сте заобиколени от хора, изключете телефона си и го оставете настрани за поне час. Излезте за малко на разходка в близкия парк, посетете библиотеката или вземете със себе си книга и седнете да изпиете чаша чай или кафе в близко до дома ви кафене. Целта е да посветите това време само на себе си, без нищо друго да ви разсейва и да можете да се посветите на мислите си поне за един час, за да помислите за случилото се през тази година и да направите плановете си за следващата.
Wish Wish Wish
Спонтанността
Оглеждайте се за специални възможности, които не влизат в списъка ви със задължения, дори това да значи посещение на коледен базар, изложба, тържество на близкия площад или благотворителна дейност за събиране на пари за нуждаещи се. 

Мъдростта

Посветете малко от времето си през почивните дни на четене. Няма нищо по-приятно от чаша чай и хубава книга вкъщи под одеялото, докато навън вали сняг. Няма значение какво точно ще четете, тъй като това зависи от индивидуалния вкус на всеки, важното е да потънете в един различен свят поне за малко и да се оставите думите да ви завладеят напълно. 
Cherished Bliss

Гладът

Това вероятно ще ви прозвучи доста странно, но поне веднъж опитайте да пропуснете някое хранене. В сезона на печенето на сладкиши, готвенето на всевъзможни ястия и консумирането на много алкохол, почти сигурно е, че докато дойде време да се върнете на работа, вече ще се чувствате подути и още по-изморени. Не прекалявайте с храната, и въпреки че това е едно от основните неща, които правим по празниците, след това ще разберете, че пропускането по някое парче сладкиш или чаша вино, всъщност е било за добро. 

Звездите

Вечерта на Бъдни вечер или Нова година излезте на терасата или в двора на къщата си и погледнете към звездите, за да си припомните колко малки всъщност сме ние, хората. Всичкото това бързане, пазаруване, опаковане на подаръци и т.н. всъщност са толкова незначителни, когато се замислим докъде се простира сътворението. От всичко това, което ни заобикаля, най-важна е любовта, която споделяме с близките си. Нищо друго няма значение. 

И накрая, най-важният подарък, който може да дадете на себе си, е времето, прекарано с любимите хора по празниците. Покажете им, че те са ценни за вас и по този начин ще направите празниците си наистина незабравими, тъй като това е единственото нещо, което не можете да им купите с пари. 


Силните жени имат татуировки
Истините, които всяка жена на 30 трябва да знае