Тайната на щастливия живот е в следването на интуицията

Сърцето или ума – кое да послушаш? Често имаме логични аргументи в полза на даден избор, а в същото време някакво смътно усещане ни подсказва, че правилното решение е друго. 

Според Дженифър Грейс (лайфкоуч във Флорида, специализирала в областта на личностната трансформация към Станфордския Университет), когато хората трябва да вземат решение, повечето от тях провеждат импровизирана “анкета” сред своите приятели и познати за това как те биха постъпили на тяхно място. 
Така човекът на кръстопът получава 20 различни отговора и се чувства още по-объркан.

Следвайте собственото си темпо, а не това на другите

Колкото и да е полезно да видиш нещата от различна перспектива, специалистката съветва да се вслушаме в интуицията си, защото само ние можем да усетим кое в дадения момент е правилно за нас. Другите хора имат свой опит и свой характер и няма как напълно да се поставят на ваше място.
Това, което би било правилно за един, често се оказва, че не е добро за друг. Всеки се намира на различен етап в живота и най-важното е да следва собственото си темпо. 

Но какво е интуицията? Мисълта “Трябва да действам, искам да постигна това” или “Няма шанс, пречките са толкова много, няма да успея”?

Според Дженифър Грейс, втората мисъл е вътрешният ни критик. За да се научим да разграничаваме интуицията от навичното негативно мислене, тя препоръчва да се използват два метода – писането в дневник и медитацията. Трябва да осигурите на интуицията си “празен лист” – в буквалния или преносния смисъл. 
Когато сте сами сред природата, в някой парк например, и преминете на нова вълна, различна от притесненото броене на плюсове и минуси на възможните решения, и се оставите на мига, съзерцавайки спокойно гледката пред вас, все едно дилемата не съществува, тогава най-вероятно интуицията ви ще разкрие това, което имате нужда да направите в ситуацията, в която се намирате.
Дженифър Грейс обобщава мнението си в две изречения: “Просто се доверете на себе си и ще разберете това, който търсите. Тайната се състои в 4 букви – В.В.З.О – Вие винаги знаете отговора!”

Материала подготви: Мария Димитрова

Как да минавате през “нови територии” без стрес
Love.не… Или защо сме все така самотни във Фейсбук
6 неща за незабравими секс изживявания
Правете кардио за по-добра концентрация и памет