Щастливи всеки ден – възможно!

Направете нещо само за себе си – за да сте щастливи всеки ден. Даваме ви три идеи, които ще ви накарат да се чувствате на седмото небе.

Сигурно сте чували онази толкова простичка, но и така пренебрегвана истина, че щастието не е вън от нас, а вътре в нас. Затова поглезете себе си и бъдете щастливи всеки ден.

Медитирайте

Задръжте се тук още малко. Вероятно сте въздъхнали и сте си казали нещо от рода на “да, да, сетих се вече”. Обаче ние ще ви кажем, че ако опитате, ще разберете че изкуството да живееш на мига е толкова просто. Дайте си шанс и ще се почувствате наистина добре.

Ако отделите малко време, в което ще спрете мислите си и ще се концентрирате само върху дишането си, с изненада ще установите колко лесно ще освободите напрежението и ще ревитализирате тялото. Седнете удобно, фокусирайте се върху дишането, вдишайте през носа, задръжте дъха и издишайте през устата. Като начало започнете с 5-10 вдишвания, дръжте гърба изправен.

Смути “Зелено мохито”

Сияйната кожа се подхранва отвътре. Едно нестандартно смути, което привлича любителите на мохито с името си, ще ви даде екстра доза енергия и ще озарите кожата си. Освен това подсилва имунната система и успокоява стомаха.

Съставки:
1 ½ чаша кокосова вода
шепа спанак
1/2 ананас
1/2 зелена ябълка
1 краставица
2 фурми без костилки
малко парче пресен джинджифил
шепа пресни ментови листа
2-4 кубчета лед

Сложете всичко в блендер и миксирайте, докато не получите смути. Сипете в чаша и украсете с резен лайм и мента. След това се насладете на вкусната напитка.

Водете си дневник

Да записвате какво ви се е случило през деня се оказва наистина приятно за душата. Не смесвайте това с органайзера си. Дневникът ви трябва да е посветен на най-смелите ви мечти и как да ги сбъднете, на нещата, които ви радват искрено и които са си лично ваши изживявания. Може да си добавите и красиви снимки, ако ви се иска.

Навиците, които бъркат в джоба ви
Есенната депресия и как да се справим с нея
Маниите, от които може да пострадате
Чаша студена вода и разходка разсънват най-добре