Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Познавате ли приятели мъже, които някога са си крали гадже?

Най-вероятно след първоначалния шок, измаменият е натупал своя конкурент, а след няколкото разменени юмрука са се черпили бира и на другия ден пак са били приятели.

А познавате ли жена, на която колежка в офиса е изкопирала маникюра? И след десет години има шанс двете да се ненавиждат.

Защо е така? Защо жените мразят другите жени толкова много? Защо сме толкова злопаметни едни към други и разяждани от завист?

Това вероятно има своето обяснение още на еволюционно ниво. Тъй като жената е тази, която избира партньора си, нейната роля в създаването на семейство и продължаването на рода е по-сложна. Затова и омразата към конкуренцията е по-дълбока.

Жената също така е тази, която носи основната тежест в отглеждането на децата. След две сбивания и няколко напивания, един изоставен мъж може да изтупа праха от стъпканата си чест и да продължи нататък с “лова” на нови женски. Една измамена жена обаче ще се окаже напълно безпомощна с едно или повече деца на ръцете си. Изобщо, нейната ситуация в двойката е по-сложна и по-уязвима. Колкото и да се борим да се еманципираме, такава е природата ни.

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Не бива обаче да забравяме, че щастието на другите жени не ни ограбва. Че ако друга жена е красива, това не отнема от собствения ни блясък.

Изпадането в крайност, в нетърпимост към всяка една успяла и атрактивна жена е отрова за ума. Не забравяйте – вашата реална или въображаема “съперница” може да изглежда най-безгрижната, успяла, харесвана и търсена жена на света, но в някое малко чекмедже на съзнанието си и тя крие разочарования, колебание в себе си, страхове и белези от минали загуби. Снимките в Инстаграм не показват всичко.

Омразата към другите жени не е проблем на другите жени.

Омразата към другите жени е болезнен симптом за собствените ни липси. Светеща в червено стрелка към нещо вътре в нас, което ни трови. Съмнения, комплекси, ревност, страх за бъдещето, болка от изоставяне…

Омразата към другите жени храни тези болки и страхове, защото ни държи в капана им. Кара ни да се фокусираме ден след ден все върху онова, което ни липсва. Тренирайте себе си да обичате и подкрепяте! Вашият собствен вътрешен цвят ще разцъфне по-балансиран и по-красив.

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

Hero SliderPopular