Най-ефективната вечерна рутина за намаляване на стреса

Как започва един ваш ден?

Вероятно не си давате сметка за това, но стартът на деня зависи в огромна степен от това какво правите след работа предишния ден.

Рутината ни след работа, а именно от 18:00 до 20:00 е определяща за това да сложим живота си в ред. Сутрин, когато бързаме, изобщо не е най-подходящото време тепърва да си изработваме тактиката за деня. Ето какви 3 стъпки ви препоръчваме за след работа, за да бъде животът ви по-лек, подреден и без стрес.

Стъпка 1: Сложете ред
Направете така, че да избегнете сутришната паника, когато трябва да тръгвате за работа. Сложете си ключовете за колата на място, заедно с всички неща, които са ви важни за излизане сутрин, като зарядно, диоптрични очила, карти и т.н. А след това отделете 3 до 5 минути, за да проверите прогнозата за времето и да изберете какво ще облечете на следващия ден.

Така утрините ви ще минават с много по-малко стрес.

Добра новина: Да пиеш кафе и да миеш чиниите също е медитация

Стъпка 2: Създайте си здравословни навици
Няма значение колко здравословни рецепти си събираме в Pinterest, ако след работа се оправдаваме с умората и се лепваме за дивана с пакет начос. Придържайте се към някакви здравословни навици, които не изискват голямо усилие. Например да си приготвите порция кисело мляко или овесени ядки с каквито плодове имате вкъщи, а след това да изпиете чаша успокояващ или детоксикиращ чай.

Можете също така да направите лек стречинг или 10-минутна йога практика.

Стъпка 3: Поглезете се
Вместо да си ровите в телефона, почетете книга или списание, или излезте за 30-минутна разходка из квартала, докато слушате музика. Запалете си ароматна свещ, направете си самомасаж на врата или на стъпалата. Отделете поне половин час, в който да си подарите качествен релакс.

15 цитата от Карл Юнг, които ще ви помогнат да разберете себе си

 

Hero Slidertips