Най-доброто новогодишно обещание

Нова година, ново начало, нови решения – започни, като просто се приемеш каквато си

Свикнали сме списанията непрекъснато да ни наставляват как да станем по-добри… което понякога не е толкова добре за душевното ни равновесие.
Да, стремежът да се усъвършенстваме е типичен за всяка интелигентна дама. Но понякога всички послания за това как трябва да работим върху това и онова у себе си могат да ни оставят след време със смътното усещане, че не сме достатъчно добри за собствения си живот.
Затова паралелно с всички подобрения, които сме се амбицирали да направим в себе си (да не избухваме лесно, да имаме по-високо самочувствие, най-накрая да се наканим да сменим работата, в която нямаме никакъв шанс за развитие, да намалим обиколката на талията и да се научим да правим тайландски масаж, който, казват, побърквал мъжете…), е нужно понякога просто да се замислим и за добрите си страни. За нещата, които ни правят симпатични и уникални. И да се потупаме по рамото!

Първата крачка към всичко ново е да приемеш себе си такава, каквато си. Приемеш ли се, каквато си, ще може с лекота да подобриш нещата, които малко или много не си харесвала.

Предлагаме ти няколко съвета, които ще ти помогнат да се почувстваш добре в кожата си и да започнеш новата година на чисто.

1. Съсредоточи се върху добрите си страни. Здравословна доза самочувствие е най-добрият ти приятел във всяко начинание. Затова обърни внимание на твоето идеално “аз” и не се вторачвай в дребните недостатъци. Това ще ти помогне да постигнеш по-лесно целите си, като използваш уменията си.

2. Избягвай негативните мисли съзнателно. Всички имаме лоши дни и мисли. Колкото повече се фокусираш върху тях, толкова повече нови и нови ще изникват. Преодолей ги, като съзнателно ги гониш от ума си.

3. Приеми недостатъците. Никой не е съвършен. Затова спри да се затормозяваш какво и как е можело да направиш. Просто приеми ситуацията и гледай с усмивка напред.

4. Прави комплименти на… себе си. Гледай прекрасната жена в огледалото и не пропускай да ѝ отправяш комплименти, ще я накараш да се почувства страхотно.

5. Не обръщай внимание на мнението на другите за теб и решенията, които взимаш. Не може да угодиш на всички. И единственият човек, който живее твоя живот, си ти самата. Да не се засягаш от чуждото мнение ще ти спести излишно напрежение.

6. Не се притеснявай твърде много. Не драматизирай и не изпадай в паника. Сложи розовите очила и си кажи, че всичко отминава.

7. Прави най-доброто, което можеш. Всеки ден. За свое собствено удовлетворение си обещай, че ще правиш най-доброто, на което си способна.

Виж още: